Slovenija
26 ogledov

"Državna prodaja gradu nesprejemljiva"

V petkovi izdaji dolenjskega Žurnala pišemo: Občina piše državi. Ne strinja se s prodajo Šrajbarskega turna, za katerega je predvidena obnova.

Krško. “Napovedana prodaja, čeprav brez znanega ali potencialnega kupca, je za Občino Krško nesprejemljiva poteza,” v pismu vladi piše krški župan Franc Bogovič. Država se je namreč odločila grad v Leskovcu pri Krškem, imenovan Šrajbarski turn, prodati, čeprav je pred tremi leti skupaj z občino sklenila, da se bo obnavljal.

Zaveza o obnovi gradu izhaja iz podpisanih protokolov, vezanih na umeščanje odlagališča NSRAO v Krškem. Takrat je bila med kulturnim in gospodarskim ministrstvom, občino ter Agencijo za radioaktivne odpadke (ARAO) dogovorjena obnova gradu, v katerem naj bi imela sedež tudi ARAO. Vlada je s podpisom protokolov ministrstvom naložila, naj iz proračuna prispevajo delež sredstev za obnovo, druge vsebine gradu pa prepustila občini.

“Občina je sodelovala”
Mi smo intenzivno sodelovali pri iskanju rešitev za obnovo gradu, celo stanovalce smo izselili,” je ogorčen krški župan, ko vidi, da predvidena šestmilijonska investicija polzi iz rok, od vlade pa zahteva čimprejšnji sestanek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.