Slovenija
4785 ogledov

Državna sekretarka ovadena zaradi goljufije

denar euro bankovci bankovec
Zoper državno sekretarko v uradu za Slovence v zamejstvu Olgo Belec je bila vložena kazenska ovadba zaradi suma goljufije in kršenja temeljnih pravic delavcev.

Lastnica in direktorica družbe Hotel Diana Jasna Klepec je vložila kazensko ovadbo zoper prejšnjo lastnico Olgo Belec, zdaj državno sekretarko v uradu za Slovence v zamejstvu, poroča Večer. Poleg suma goljufije in kršenja temeljnih pravic delavcev ji v kazenski ovadbi očitajo tudi, da je del kupnine za hotel prejela na roko, da bi se izognila plačilu davka. Odtujila naj bi tudi službeno vozilo. 

Kazensko je ovaden tudi sin Belčeve, Patrick Belec, ki je bil pred prodajo 10-odstotni lastnik družbe, ko je Belčeva postala državna sekretarka, pa je za nekaj časa prevzel vodenje podjetja. 

Jasna Klepec je skupaj s poslovnim partnerjem Željkom Jovanovićem podjetje kupila konec lanskega leta od Belčeve in njenega sina. Po njenih besedah je kupnina za podjetje znašala 80.000 evrov, medtem ko je Belčeva notarki naročila, da pripravi pogodbo z zneskom 30.000 evrov, ki so jo naposled tudi podpisali. Klepčeva trdi, da ji je Belčeva povedala, da se želi z omenjeno potezo izogniti plačilu davka.

V ovadbi, ki so jo pridobili na Večeru, piše, da so na dan podpisa pogodbe kupci Belčevi v prostorih hotela izročili 50.000 evrov gotovine. Klepčeva in odvetnik Dejan Rituper, ki zastopa Hotel Diana, pravita, da imajo za te navedbe trdne dokaze, ki jih bodo tudi predložili preiskovalcem in sodišču.

Vlagatelji Belčevi očitajo sum goljufije, saj po njihovem mnenju ta pred prodajo podjetja kupcev ni seznanila z nekaterimi pomembnimi informacijami glede poslovanja družbe. Tako naj bi jim zamolčala podrobnosti v zvezi z izvršbo glede izpraznitve nepremičnine, zamolčala naj bi tudi obveznosti do delavcev iz naslova neizplačanih jubilejnih nagrad in presežnih ur.

Družbo Hotel Diana bo sicer tožila tudi več kot polovica zaposlenih, ki so člani sindikata, saj jim je podjetje, še iz časov, ko ga je vodila Belčeva, dolžno plačilo regresa za leto 2016 in del regresa za leto 2017.

Komentarjev 6
  • Avatar Leon
    Leon 19:59 25.julij 2019.

    Sedaj je na potezi justina ,ki bo označila kozlovsko sodbo !

  • dragec 17:28 25.julij 2019.

    SLO lopovluk

  • Adriat 17:17 25.julij 2019.

    Klasika. Sedaj sledi premestitev na bolje plačano delovno mesto. Napredovanje.