Slovenija
774 ogledov

Državna volilna komisija ministrstvu: Takoj odpravite napako!

Glasovanje Gregor Katič
Državna volilna komisija od ministrstva za javno upravo zahteva, da takoj odpravi napako. Nekateri volivci so namreč ponoči prejeli okrog sto sporočil. Objavili so tudi podatek o volilni udeležbi.

"Predčasnega glasovanja na referendumu o ZV-1G, v dveh dneh udeležilo 54.456 volivcev oziroma 3,21 odstotka vseh volilnih upravičencev," so sporočili z državne volilne komisije. To je 6,5-krat več kot na zadnjem referendumu o drugem tiru, ki je bil let 2017. 
Takrat je v dveh dneh predčasno glasovalo 8.378 volivcev oziroma 0,49 odstotka vseh volilnih upravičencev.

"Ker smo preko noči prejeli veliko število obvestil volivcev, da na svoje poštne predale dobivajo ogromno število povratnih sporočil o uspešno oddani vlogi (obvestilu) za posebne oblike glasovanja, pojasnjujemo, da teh e-sporočil ne prejemajo od Državne volilne komisije temveč od zalednega sistema eUprave," so pojasnili na Državni volilni komisiji (DVK).

"Že včeraj popoldan smo obvestili eUpravo (SMS sporočilo), da je včeraj veliko število volivcev, ki so v preteklih dneh oddajali vloge za posebne oblike glasovanja preko e-Uprave na referendumu o ZV.1G (glasovanje na omnia, da domu itd.) prejelo od portala e-Uprave veliko število povratnih e-sporočil na svojo e-pošto. Od včeraj popoldan do danes zjutraj smo prejeli na naš glavni predal (gp-dvk@dvk-rs.si ) ogromno število takšnih obvestil. Danes zjutraj smo opravili razgovora z dvema volivcema, ki sta potrdila, da e-sporočila še vedno prihajajo in da so prihajala preko cele noči. Prejala sta približno 100 takih obvestil. Pričakujemo, da boste zadevo urgentno obravnavali in napako takoj odpravili. O odpravi napake nas prosim obvestite!" je v sporočilu ministrstvu za javno upravo zapisal Dušan Vučko, direktor DVK.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice