Slovenija
328 ogledov

Državni sekretar kradel paštete, jušne kocke in piškote

mercator barcaffe Saša Despot
Državni sekretar na ministrstvu za javno upravo Janko Burgar v lokalni trgovini kradel prehrambene artikle. Dejanje priznal in se pokesal. Minister Koprivnikar bo na današnji seji vlade predlagal Burgarjevo razrešitev.

Janko Burgar | Avtor: mediaspeed mediaspeed

Minister za javno upravo Boris Koprivnikar bo zaradi kraj iz trgovine izpred enega leta predlagal razrešitev državnega sekretarja Janka Burgarja, poroča STA. Ne glede na to, da gre za bagatelne kraje in da so takšna dejanja običajno povezana z neredko psihološko motnjo, zanje ni opravičila, meni minister, ki bo razrešitev predlagal že na današnji seji.

Za dogodek zvedel od medijev

Če bo zadeva tako kritična, da nam ne bo uspelo pokriti niti osnovnih stroškov,  | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Koprivnikar za dogodek izpred enega leta izvedel od medijev, državni sekretar pa je nato v pogovoru dogodek priznal in ga obžaloval. Sam dogodek ni imel pravnih posledic, zato tudi ne obstajajo dokazi v uradnih evidencah, s katerimi bi minister lahko bil seznanjen. Prav tako ga sam državni sekretar ob nastopu funkcije na to ni opozoril, navajajo na ministrstvu. Glede na to, da je Burgar že pred tem opravljal funkcijo državnega sekretarja v prejšnji vladi, tudi minister Koprivnikar ni mogel pričakovati takšne situacije, sporočajo. .

O razrešitvi že na današnji seji vlade

Ne glede na to, da gre v primeru Burgarja za bagatelne kraje in da so tako premišljeno časovno tempirani dogodki v preteklosti bili označeni kot politični napad, zanje ni opravičila, poudarjajo na ministrstvu. Minister Koprivnikar bo zato še danes na seji vlade predlagal razrešitev državnega sekretarja Burgarja, "saj gre za neopravičljiva dejanja direktne kraje, ki ne glede na okoliščine in obžalovanje nikakor niso združljiva z opravljanjem tako pomembne funkcije."

Kot je poročal današnji Dnevnik, so kranjski policisti so marca lani ovadili 48-letnega moškega iz Kranja, ki je nekaj dni zapored kradel prehrambne artikle iz njemu najbližje Mercatorjeve trgovine. Izkazalo se je, da gre za državnega sekretarja na ministrstvu za javno upravo Janka Burgarja. Male tatvine je priznal in jih obžaloval.

Paštete gavrilović, piškoti domaćica ...

Prodajalke v Mercatorjevi trgovini  v Stražišču pri Kranju so opazile stranko, ki je kar šest dni zapored, v enem dnevu celo dvakrat, v svojo nakupovalno košarico poleg izdelkov, ki jih je plačala, zložila tudi predmete, ki jih je enostavno ukradla. Šlo je za paštete gavrilović, jušne kocke, študentsko hrano, suhe slive, čokolado, piškote domaćica ... Vrednost ukradenih stvari ni presegla 50 evrov.

"Šlo je za obdobje, ko sem bil zelo razočaran nad nekaterimi dogodki"

Policisti so po prijavi in ogledu nadzornih kamer ugotovili, gre za Janka Burgarja, ki živi v hiši nasproti Mercatorjeve trgovine. "Šlo je za nezrelo dejanje, ki mi ni v ponos in ga obžalujem, zato sem se tudi takoj opravičil tako prodajalkam kot poslovodstvu trgovine. Šlo je za obdobje, ko sem bil zelo razočaran nad nekaterimi dogodki, kar pa dejanj seveda ne opravičuje. Z Mercatorjem sem sklenil poravnavo, postopek je bil zato umaknjen. Še enkrat podarjam, da dogodek obžalujem, vseeno pa verjamem, da sem dober član te družbe," je za Dnevnik povedal državni sekretar Burgar.

V lokalno trgovino ne hodi več

Kranjsko tožilstvo je kazensko ovadbo zaradi "nesorazmernosti med majhnim pomenom kaznivega dejanja ter posledicami, ki bi jih povzročil kazenski pregon" zavrglo, Burgar pa se je z Mercatorjem poravnal. Večjo vsoto denarja naj bi nakazal tudi v dobrodelne namene. V lokalno trgovino po informacijah Dnevika Burgar ne zahaja več.

 

Komentarjev 48