Slovenija
16 ogledov

Državni svetniki za sejo 143 evrov

DRŽAVNI SVET Dejan Mijović
Državni svet (DS) je v sredo sprejel sklep o pogojih za izplačevanje plačil za opravljanje funkcije podpredsednika in člana DS.

S sklepom so določili način in obseg izplačila za udeležbo na sejah glede na funkcijo in glede na delovno telo. Predvideno je, da bo podpredsednik DS za udeležbo na seji prejel 171,60 evra neto, član DS pa 143 evrov neto.

Državni svetniki so sklep sprejeli na podlagi novele zakona o funkcionarjih v državnih organih, ki jo je DZ sprejel 5. marca, so sporočili iz službe DS za odnose z javnostmi, promocijo in protokol. Svetniki bodo lahko prejeli mesečno plačilo največ v višini tretjine osnovne plače predsednika DS, torej 1737 evrov bruto, zneski pa bodo v povprečju nižji za 30 odstotkov glede na minula leta. Državni svetniki sicer v tem mandatu trenutno ne prejemajo plačil za opravljanje funkcije.

S tem ima DS možnost urediti področje izplačil državnim svetnikom, kot je bila postavljena tudi zahteva v revizijskem poročilu računskega sodišča o poslovanju DS v letu 2010.

Sklep določa način in obseg izplačila državnim svetnikom za udeležbo na sejah glede na funkcijo in glede na delovno telo, kot so plenarna zasedanja, komisije in interesne skupine, ne omogoča pa izplačevanja pavšalov.

Državni svetniki za sejo 143 evrov

V plačilo za delo državnega svetnika je zajeta udeležba na sejah, priprava na sejo, stik z volilno bazo v svojih okoljih, vodenje in priprava posvetov v DS, sodelovanje na sejah delovnih teles DZ in v medparlamentarnih ter drugih mednarodnih organizacijah v skladu z obveznostmi svoje funkcije.

Kot so še zapisali v sporočilu za javnost, je predvideno, da bo podpredsednik DS za udeležbo na seji prejel 171,60 evra neto, član DS pa 143 evrov neto. Za udeležbo na seji komisije DS bo predsednik komisije prejel 104,20 evra neto, podpredsednik komisije 95,52 evra neto in član komisije 86,83 evra neto.

Za udeležbo na seji interesne skupine bo vodja interesne skupine prejel 104,20 evra neto, član pa 86,83 evra neto. Za aktivno sodelovanje v Medparlamentarni konferenci nacionalnih delovnih teles, pristojnih za zadeve EU, pa je podpredsednik ali član DS kot vodja delegacije upravičen do plačila 104,20 evra neto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.