Slovenija
20014 ogledov

Neurja po državi: izpod drevesa rešili poškodovano osebo

Vreme Profimedia
Nevihte so se razbesnele po vzhodni polovici države. Gasilci so imeli veliko dela.

Posamezne nevihte so se zgodaj popoldne že pojavljale v okolici Kranja in Kamnika, v Tržiču je bil po poročanju bralcev neurje.si močan naliv, ki je s sabo nosil nekaj drobne toče. V popoldanskih urah je nevihta s točo zajela območje Slovenj Gradca.

Okoli 18. ure je neurje zajelo območje Sevnice. V naselju Jelovec je po podatkih uprave za zaščito in reševanje veter podrl drevo na gospodarski objekt in občana. Gasilci PGD Boštanj so zavarovali kraj, razžagali drevo in rešili poškodovano osebo izpod drevesa. Gasilci so nudili prvo pomoč poškodovancu in reševalcem nujne medicinske pomoči pomagali prenesti poškodovanca do reševalnega vozila. Poškodovano osebo so prepeljali v UC Brežice.

Gasilci KGZ Ravne iN PGD Ravne na Koroškem so nekaj po 18. uri posredovali na Koroški cesti v Ravnah na Koroškem, kjer so odstranili podrto drevo, ki je padlo na lokalno cesto, poroča uprava za reševanje in zaščito.

Gibanje neviht lahko spremljate na tej povezavi

Na Tolstem Vrhu v občini Ravne na Koroškem sta meteorna voda in zemljina zalili cesto. Zamašil se je tudi propust ob cesti. Očistili so ju delavci KP Ravne na Koroškem.

Meteorna voda je zalila tudi kletne prostore stanovanjskega bloka na Prežihovi ulici na Ravnah na Koroškem. Gasilci PGD Ravne na Koroškem so odmašili kanalizacijski jašek in očistili vodo iz kleti. 

radarska slika | Avtor: Arso Arso

Ponoči možna še kakšna nevihta

Kot je razvidno iz napovedi neviht, ki jo objavlja neurje.si, bodo "popoldan nad Hrvaško in vzhodno Slovenijo nastale posamezne nevihte, ki se bodo hitro združevale v večji nevihtni sistem, ki bo nato potoval v smeri Avstrije. Vmes bodo možne tudi močnejše nevihtne celice," napovedujejo. Ne izključujejo pojava debele toče ob morebitnih bolj razvitih nevihtnih celicah. Lokalno so možni močni nalivi in silovit nevihtni piš. "Kakšna lokalno močnejša nevihta ni izključena tudi na severozahodu Slovenije, medtem ko bo v južni in jugozahodni Sloveniji možnost nastanka neviht precej manjša. Kakšna ploha ali manjša nevihta bo v severni Sloveniji lahko nastala tudi tekom noči na četrtek," še dodajajo. 

Tako v četrtek kot v petek so še možne posamezne popoldanske nevihte. Vročina naj bi prehodno popustila v soboto, konec vročinskega vala pa naj bi bil prihodnjo sredo. Takrat se bo povečala verjetnost za padavine, a teh količinsko ne bo veliko, poudarjajo na agenciji za okolje. 

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 1
  • Avatar luckyss
    luckyss 19:21 29.junij 2022.

    Govorite v pretekliku, pa še ni vsega konec, na vrsti je vzhodni del države...