Slovenija
31 ogledov

DSD za socialno državo

franc žnidaršič Žurnal24 main
Demokratična stranka dela (DSD) se zavzema za neposredno demokracijo in večjo odgovornost vodstva države, ki bi moralo upoštevati večino.

Med kandidati bo tudi igralka Violeta Tomič, sicer članica gibanja Zveza za voljo ljudstva. Po besedah predsednika stranke in poslanca Franca Žnidaršiča so imeli v stranki pogovore z nekaterimi družbenimi gibanji, ki so prispevala svoja imena za kandidatne liste. V stranki so sicer odprti tudi za morebitno sodelovanje z drugimi družbenimi gibanji.

V stranki si želijo ohraniti socialno državo in solidarnost, poseben pomen pa pripisujejo človekovim pravicam. Te so v Sloveniji ogrožene, meni Žnidaršič. Za DSD je povsem nesprejemljivo, da se politika vmešava v posameznikovo intimo, zato bodo poskušali ohraniti spoštovanje ustave in obenem spoštovanje človekovih pravic, je dejal Žnidaršič.

Poslanci stranke bodo imeli pravico, da se odločajo po svoji vesti, v korist čim širšega kroga državljanov, je povedal predsednik stranke in dodal, da tega doslej ni bilo.

Žnidaršič je med drugim dodal še, da so v DSD na strani bogatih, če so do tega prišli s trdim delom in če zaposlujejo in delajo v dobro družbe. Glede zdravstva pa pravi, da je trenutni obseg privatizacije zdravstva tista skrajna meja, čez katero ne bi smeli iti.

Komentarjev 1
  • Trsten 12:31 08.oktober 2011.

    Žnidaršič, daj najdi samo enega, ki je obogatel s svojimi rokami.Pa kaj se delaš norca iz nas vseh.Ti in tvoja stranka sta podaljšana roka bande rdeče.