Slovenija
10 ogledov

Duh iz steklenice res zaradi policije?

Žurnal24 main
Drugi dan po protestih. Krivda še vedno neznana, namigov več. Med njimi tudi ta, da naj bi policija reagirala neustrezno. Na PU zatrjujejo, da so izvajali vse ukrepe in jih prilagajali varnostnim razmeram.

Policisti so bili pred DZ-jem takoj, ko so se začeli zbirati protestniki.
PU Ljubljana

Medtem ko se po sredinih protestih številni študentje in dijaki na nekaterih socialnih mrežah, med drugim Facebooku, ograjujejo od sredinega incidenta, medtem ko je na vrhu študentskih organizacij že čutiti razpoke, medtem ko se slovenska javnost še vedno sprašuje, ali bomo nemara kar davkoplačevalci plačali za nastalo škodo, se še vedno pojavljajo vprašanja, kdo je zares kriv, da je duh ušel iz steklenice.

Je del odgovornosti res tudi na strani policije? S strani našega bralca, ki ne želi biti imenovan, njegove podatke pa hranimo v redakciji, smo prejeli nekaj zgovornih fotografij, ki naj bi dokazovale, da se policija vendarle ni povsem usklajeno odzvala na nasilje.

15:07 − Kje so policisti?

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

15:11 − Je kje sploh kakšen policist?

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

15.31 − Policisti se skrivajo za čuvajsko hišico, kocke že 20 minut letijo po zraku.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

15.37 − Konjeniki se skrivajo v parku, kocke dežujejo že 25 minut.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main







"Fotografij ne moremo komentirati, saj ne prikazujejo celotne situacije, ki se je odvijala pred parlamentom. Zavračamo vsakršne očitke glede neustreznega posredovanja policistov, saj so izvajali vse ukrepe in jih tudi prilagajali trenutnim varnostnim razmeram," je zatrdila Maja Adlešič, tiskovna predstavnica PU Ljubljana

Adlešičeva dodaja, da je na slikah viden le del Šubičeve ulice, ni pa videti neposredno pred državni zbor, kjer so stali policisti. "Policisti so bili pred DZ-jem takoj, ko so se začeli zbirati protestniki," konča.

Kot je že znano, so policisti akcijo ocenili pozitivno, ministrica Katarina Kresal se je dan po demonstracijah zahvalila vsem policistom, ki so sodelovali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.