Slovenija
6707 ogledov

Duhovnik Sandi Koren: kakšni pastirji, v slovenski Cerkvi je trop volkov

velika noč
1/2
Anže Petkovšek
Duhovnik Sandi Koren sobratom: Žal ste ali zelo prestrašeni ali pa hudi slabiči. Če smo celibaterji, še nismo skopljeni.

"Kot duhovnik in kot kristjan čutim Božji klic in sveto odgovornost, da se zoperstavim tem, ki hočejo Cerkev na kolenih. To pa so pedofili v Cerkvi in vsi, ki jih zagovarjajo, izgovarjajo, prikrivajo in molčijo. Kdor tako dela, drži vrečo in je enako kriv. Mnogi sobratje tako čutijo. Zakaj smo torej še vedno tiho in se uklanjamo diktatu lobijev, ki preko vodilnih v Cerkvi kalijo vodo in proizvajajo meglo?" je v pismu sobratom duhovnikom napisal Sandi Koren, župnik v Mozirju. Pismo je objavil portal domovina.je.

"Kdor izvaja spolni napad na mladoletne, mu moramo to na najhitrejši in najučinkovitejši način preprečiti in z učinkovito kaznijo pokazati vsakemu, ki bi to želel, da je tu ničelna toleranca. O tem ni debate. Enostavno je treba reči bobu bob in cesarju, da je gol: kdor zagovarja te ljudi, je sam zraven ali pa je skrajno neodgovoren slabič," je prepričan Koren.

Naj si samo kdo drzne zagovarjati te barabe in se spravljati nad te, ki hočejo počistiti ta hlev. Jeza mnogih v Cerkvi se dviga in povem vam, ko bo to počilo, bo hudo.

Sandi Koren

To so volkovi, ne pastirji

"Tukaj zahtevam kot duhovnik in katolik, da se nehamo igrati. Dajem vso podporo iniciativi Dovolj.je in se zgražam nad vodilnimi v Cerkvi, ki predstavnikov te iniciative nočejo sprejeti in z njimi sodelovati. Zgražam se nad vsakim, ki se spravlja nad žrtev pedofilije in jo poskuša ustrahovati, da bi molčala. Zgražam se nad vsakim v Cerkvi, ki poskuša to prikriti, olepšati, zločince obvarovati in se še naprej upa sam sebe imenovati “pastir“. To so volkovi, ne pastirji. Trop, ki lovi. Ta trop je, zgleda, v Cerkvi na Slovenskem kar velik in dobro organiziran," je še zapisal.

Opozoril je še, da sveto pismo uči, da vsako zlo, ki ga skriješ, na skrivnem najbolje deluje in od znotraj razjeda

Če smo celibaterji, še nismo skopljeni

"Žal mi je, da se moram po kar dolgem času v tišini sedaj tako izpostavljati. A kdo drugi se bo? “Koga naj pošljem?” Od drugih ne morem tega pričakovati, če tega sam ne naredim. Vas pa velika večina molči in tišči glavo v pesek, misleč, da nič ne morete. Žal vam moram povedati, da ste ali zelo prestrašeni ali pa hudi slabiči. Če smo celibaterji, še nismo skopljeni. Bodimo moški in ženske kot se spodobi in ne dovolimo, da nam nekateri uničijo našo Cerkev," je prepričan Koren. 

Komentarjev 9
  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 08:29 25.maj 2019.

    cerkev je biznis,duhovnost pa popolnoma druga reč in zato ne rabiš cerkve ne vere

  • selmanovicelvedina 21:12 24.maj 2019.

    Za zanesljivo in brez tveganja posojiilo. JAZ SEM PRIPRAVLJENA DODELITI FINANCNA POSOJIILA VSEM TISTIM, KI IMAJO SREDSTVA ZA PORAVNAVO DOLGOV. Pridruži se mi po pošti: plavec.joz@gmail.com / WhatsApp: +33758119861

  • Avatar Maja Kajza
    marelica 07:26 24.maj 2019.

    verjamem g.Korenu, da je ogorcen...ampak jaz sem bolj ogorcena nad starsi, ki nimajo nikakrsne komunikacije z otroci in celo silijo jih k verouku, da se naucijo bati boga in njegove pastirje ! Tudi starsi so soodgovorni za molcanje tragedije otrok!