Slovenija
21 ogledov

Duhovnikova za zdaj ostaja

(Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Nadzorniki niso govorili o menjavah v vodstvu uprave. Razprava o obtožbah računskega sodišča, Markovcu ter o poslovnem načrtu za letošnje leto.

Pred današnjo sejo Darsovih nadzornikov so se v medijih pojavili namigi, da naj bi dnevni red seje lahko razširili s predlogom za nekrivdno razrešitev predsednice uprave Mateje Duhovnik. O tej problematiki se je minuli teden izrekla tudi komisija za nadzor javnih financ, ki je zaradi negospodarnosti poslovanja Darsa nadzornemu svetu predlagala, naj začne postopek razrešitve uprave.

Nadzorniki o tem danes niso govorili, na vprašanje, ali pričakujejo ukrepanje Agencije za upravljanje kapitalskih naložb države, pa je prvi nadzornik Milan Medved dejal: "Če bodo ocenili, da mi kot nadzorniki nismo vredni njihovega zaupanja, se bomo morali s tem seveda sprijazniti."

Odziv na računsko sodišče
Nadzorni svet se je sicer posvetil pripravi odzivnega poročila na poročilo računskega sodišča v primeru pridobivanja zemljišč na dolenjski avtocesti. Uprava je v zvezi s tem pripravila načrt aktivnosti, ki ga je nadzorni svet potrdil. "Angažirana bo tako notranja revizija kot tudi revizijska komisija nadzornega sveta in po potrebi tudi zunanji svetovalci," je povedal Medved in napovedal pripravo dodatnega poročila, ki bo dostopno tudi javnosti.

Markovec
Seznanili so se tudi s problematiko izgradnje predora Markovec na hitri cesti Koper–Izola. "Vse skupaj nas lahko najbolj veseli dejstvo, da se bodo dela predvidoma v 14 dneh nadaljevala. To je za vse nas precejšnje olajšanje," je povedal Medved in zagotovil, da nadzorniki vestno in odgovorno spremljajo delovanje in poslovanje Darsa.

Poslovni načrt
Pregledali so predlog poslovnega načrta za letošnje leto, poslovanje Darsa v prvih 11 mesecih minulega leta ter predloge poslovnega načrta za letošnje leto. "Za to obdobje lahko rečem, da je poslovanje potekalo v skladu s poslovnim načrtom, celo bolje od pričakovanj," je ocenil Medved. Stroški, ki jih je imel Dars v preteklem obdobju, so po njegovih besedah pod nadzorom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.