Slovenija
10 ogledov

Dukatu še večji delež v Ljubljanskih mlekarnah

Mleko Saša Despot
Hrvaški Dukat ima po novem 96,52-odstotni delež v Ljubljanskih mlekarnah.

Dukat je v okviru ponudbe za prevzem Ljubljanskih mlekarn, ki se je iztekla v ponedeljek opoldne, pridobil 2.025.806 delnic ciljne družbe, kar predstavlja 46,23 odstotka vseh delnic.

Kot je razvidno iz obvestila o izidu prevzemne ponudbe, danes objavljenega v časniku Delo, je Dukat, ki posluje v okviru francoske skupine Lactalis, po novem lastnik 4.229.239 delnic Ljubljanskih mlekarn. Kot ugotavlja prevzemnik, je prevzemna ponudba po ceni 8,75 evra na delnico uspela.

Dukat je bil že doslej lastnik 50,28-odstotnega deleža Ljubljanskih mlekarn; omenjeni delež je prevzel od Lactalisa, ki je delnice Ljubljanskih mlekarn lani odkupil od NFD Holdinga, Factor banke, KD skladov, KD banke in Save. Vrednost posla ni bila razkrita, mediji so pa so takrat navajali številko nekaj manj kot 20 milijonov evrov.

Okrepili se bodo v Jugovzhodni Evropi

Ljubljanske mlekarne zaposlujejo 550 ljudi in na leto predelajo več kot 200 milijonov litrov mleka. Lactalis namerava z njimi okrepiti svoj položaj v Jugovzhodni Evropi, kjer je že zdaj eden od glavnih igralcev na trgu mleka in mlečnih izdelkov. Ljubljanske mlekarne se ukvarjajo tako s proizvodnjo mleka kot tudi smetane, jogurta, sira in sladoleda, imajo pa štiri proizvodne obrate, in sicer v Ljubljani, Mariboru, Kočevju in Tuzli v BiH.

Komentarjev 1
  • ac-dc 14:08 22.maj 2013.

    Kupujejo nas Srbi, pa Hrvatje, Šiptarji so nas že itak, kmalu nas bodo začeli še Bosanci.Hvala slovenski politiki - vsem po vrsti.