Slovenija
77 ogledov

Dunking Devilsi v novem drznem poskusu

Drunking Devilsi Drunking Devilsi
Dunking Devilsi so pod znamenitim Solkanskim mostom izvedli vragolijo ...

Dunking Devilsi so danes javnosti ponudili posnetek novega drznega poskusa. Lani so nas navdušili z akrobacijami na premikajočem se vlaku, ki je peljal čez kamniti Solkanski most. Tokrat so se vrnili na "kraj zločina" in se adrenalinsko zazibali pod mostom. V sodelovanju z družbo Mastercard so izvedli najbolj noro brezstično plačilo na svetu, ki si ga lahko ogledate na spodnjem posnetku.

Glavni akter posnetka je Jan Žnidaršič, ki je moral na dan treningov z mostu skočiti kar dvajsetkrat. Za Žurnal24 je povedal, da ga je bilo predvsem ob prvem skoku tudi malce strah, saj ni pred tem nikoli skočil niti z bungee jumpingom, ki ga v Solkanu izvajajo na sosednjem novejšem mostu. "To je bil zame prvi takšen skok. Ko sem skočil, je bilo noro," je bil navdušen.

Samo na dan treningov je moral z mostu skočiti kar dvajsetkrat, kar je bil po njegovih besedah predvsem psihični zalogaj. Na dan snemanja je skočil še desetkrat. "Kasneje sem se privadil. Ko skočim zdaj, skočim že z užitkom. Komaj čakam, da se lahko spet vržem," pravi.

Ko skoči z mostu, ga po 25 metrih prostega pada ujame vrv in ga zaniha na drugo stran. Akrobat izvede plačilo kar 15 metrov nad gladino reke Soče, v zameno pa dobi osvežilni napitek. Dunking Devilsi so prepričani, da bo tudi ta video požel mednarodni uspeh ter upajo, da bodo z njim Solkanski most približali svetovni javnosti.  

Blagajno na posnetku drži 19-letni Igor Primc, ki se sicer ukvarja s plezanjem in je bil kot naročen za to nalogo.

“Hvaležen sem ekipi Mastercarda, da je podprla naš podvig in nam omogočila speljati še en resnično nepozaben projekt. Tovrstne povezave med digitalnimi ustvarjalci in vodilnimi blagovnimi znamkami so ključnega pomena. Nam omogočijo, da izpeljemo vedno nove nore projekte, ki navdihnejo slovence, hkrati pa slovenske lepote preko spleta ponesejo v širni svet,“ je povedal Domen Rozman, idejni vodja Dunking Devils. 

Solkanski most pod katerim Drunking Devilsi izvedejo akrobacijo, je sicer največji kamniti most na svetu.