Slovenija
82 ogledov

Durs celo nad račune hčerk

Zmago Jelinčič gradnja hiša obala Koper Suzana Kos
Nakup. Izvor denarja za novi dom Jelinčičevih zanima tudi Durs.

“Čeprav je vse čisto in pokrito z vsemi računi, se je davčna uprava (Durs) spravila na mojo družino, lotili so se celo računov mojih hčerk; hoteli so vedeti, od kod jima denar na računu, pa ga je le za nekaj deset evrov. Tožil jih bom, saj gre za naročeno preiskavo, uradniček na Dursu mi je priznal, da so mu preiskavo naročili; zanje pa itak sploh ni pomembna resnica, sposobni so celo operirati s ponarejenimi dokumenti, pomembno je le, da je treba nekoga uničiti,” se huduje Zmago Jelinčič, nekdanji poslanec in prvak stranke SNS.

Izvor denarja

Ob cesti iz Kopra proti Izoli raste novi dom njegove družine. Parcelo v neposredni bližini morja so kupili od koprske občine in zanjo plačali nekaj več kot pol milijona evrov, Durs pa zanima izvor tega denarja. Zanimivo je, da geodetska uprava drago kupljeno zemljišče ceni na le borih 20 tisočakov. Gradbeno dovoljenje je koprska upravna enota izdala pred enim letom, aprila je bila pripravljena projektna dokumentacija, julija pa najeto posojilo, za katerega je na zemljišču vpisana tudi hipoteka NLB.

Sosedje jih niso pričakovali

“V bistvu nismo jezni na ljudi, ki so te parcele kupili in zdaj na površinah, ki so se uporabljale za vinograd in vrt, gradijo, žalosti pa nas, da jih je občina sploh prodala za gradnjo stanovanjskih objektov. Če že napovedujejo, da bo po odprtju predora Markovec ob obali med Izolo in Koprom urejena plaža, območje pa brez prometa, bi seveda pričakovali, da bo občina parcele namenila za ustrezne infrastrukturne objekte za kopalno območje,” komentira eden od bodočih sosedov družine Jelinčič.

Komentarjev 20
  • McClain 00:30 21.april 2014.

    Ljubljancani pac imate izostren obcutek za postenjake v politiki. Na zupanskih volitvah ste nas ze dvakrat prepricali v to...

  • Žurnalček 19:37 06.januar 2014.

    Lepo je zaslužil na račun SLOVENSKIH BUDAL , ki ga niso poznali prej. Ljubčjančani smo ga , zato tudi nikoli ni kandidiral v LJ. Višek njegoveih barabij , je pa arogancija do državnih organov. Dokler je dobival plačo od ...prikaži več Države je bilo vse OK, ko pa hoče ta ista država preveriti od kje pa še višek denarja , ki je enak zneseku vseh njegovih plač v DZ v njegovem mandatu , je pa kar naenkrat preganjana in še ne vem kakšna žrtev. Jelinko odhebi , nekateri te pač dobro poznamo !

  • bolimelud 18:30 06.januar 2014.

    Ne pozabi na rusko kopejko iz 17. stoletja, ki mu jo je uspelo prodati za celo premoženje. :)p.s: na Ebay-u jo pa dobiš za 10 €