Slovenija
20 ogledov

Durs danes vrača preplačano dohodnino

Dohodnina Boštjan Tacol
Davčna uprava bo danes vrnila preplačano dohodnino tistim, ki so odločbe prejeli 31. julija. Rok za doplačilo se izteče 2. avgusta.

Davčna uprava RS (Durs) bo danes vrnila skupno 145,9 milijona evrov preplačane dohodnine iz drugega svežnja informativnih izračunov za lani, ki jih je bilo 477.982. Rok za doplačilo skupaj 53,7 milijona evrov premalo plačane dohodnine iz tega svežnja se bo iztekel 2. avgusta.

Pri vračilu dohodnine Durs lahko opravi pobot obveznosti in terjatev. Tistim zavezancem, ki imajo neporavnane obveznosti, bo tako davčna uprava na bančne račune nakazala nižje zneske vračila, kot pa so bili navedeni na njihovih informativnih izračunih dohodnine.

Tisti, ki odločbe niso prejeli niti v prvem niti v drugem svežnju in imajo obdavčljive dohodke višje od 3.143,57 evrov, morajo dohodninsko napoved vložiti sami. Rok za to se bo iztekel v torek, 31. julija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.