Slovenija
45 ogledov

Durs danes vrača preveč plačano dohodnino

DURS mora odposlati še zadnjo tranšo odločb o odmeri dohodnine za leto 2009. (Fo Žurnal24 main
Če ste med tistimi, ki ste med letom plačali previsoko akontacijo dohodnine in ste med prvimi prejeli informativni izračun dohodnine, boste preplačani znesek danes dobili vrnjen na svoj bančni račun. Skupni znesek vračil znaša 63,81 milijona evrov.

Prvi sveženj informativnih izračunov dohodnine za leto 2011 je Davčna uprava RS (Durs) izdala konec marca, in sicer 527.366 zavezancem. Od teh je vračilo dohodnine izračunala za nekaj več kot 47 odstotkov zavezancev.

Da morajo dohodnino doplačati, je pisalo na izračunih za 46 odstotkov zavezancev iz prvega svežnja. Ti morajo zahtevani znesek poravnati najpozneje do četrtka. Skupni znesek doplačil znaša 52,86 milijona evrov. Preostalih nekaj manj kot sedem odstotkov izračunov je bilo brez vračila ali doplačila dohodnine.

Zavezancev za dohodnino je v Sloveniji nekaj več kot milijon. Tisti, ki informativnega izračuna še niso prejeli, ga lahko pričakujejo v prvih dneh junija.

Ne bodo pa jih prejeli tisti, za katere na Dursu od izplačevalcev dohodkov niso prejeli podatkov o odmeri dohodnine. V tem primeru morajo napoved vložiti sami, in sicer v času od 15. junija do 31. julija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.