Slovenija
92 ogledov

Durs je vrnil maseratija

Rok Snežič Nino Verdnik
Durs. Drage avtomobile so mu vrnili. Snežič bo zahteval še odškodnino.

“Davčna uprava je šla predaleč. Zoper njo bom vložil odškodninski zahtevek za okoli 60 tisoč evrov, saj so mi povzročili večjo poslovno škodo, ker nisem mogel uporabljati avtomobilov,” je odločen Rok Snežič, mariborski podjetnik, ki mu je Davčna uprava Republike Slovenije (Durs) zarubila avtomobile.

Postopek razveljavljen

Pred dnevi je namreč Snežič prejel sklep, v katerem Durs priznava, da so ravnali narobe in da so davčno izvršbo zoper njegovo premoženje razveljavili.

Spomnimo, lani je Nacionalni preiskovalni urad zaradi suma davčne utaje pri Snežiču opravil hišno preiskavo, januarja letos pa so izvedli rubež na njegovih treh avtomobilih, ker naj bi bil dolžan okoli 330 tisoč evrov. “Zarubili so mi BMW, porscheja in maseratija,” je pojasnil Snežič, ki je lani doktoriral iz davčnega prava. Na izvršbo se je pritožil in mu je uspelo. “V davčnem postopku nisem imel možnosti sodelovanja, skliceval pa sem se tudi na retroaktivnost, ki so jo upoštevali,” je povedal za Žurnal24.

Snežič: Pritožite se še vi!

Na Dursu glede omenjenega primera niso želeli dajati komentarjev. “Informacij vam ne moremo posredovati zaradi varovanja davčne tajnosti,” so sporočili. Snežič pa pravi, da pozna še nekaj takšnih primerov, ko je Durs rubil premičnine in nepremičnine ter jih celo prodal na dražbi, še preden je drugostopenjski organ odločil, ali je takšna odločba sploh pravnomočna. “S tem se dela velika škoda gospodarstvu. Pozivam vse, ki dobijo odločbe, ki se nanašajo na izbris družbe in odgovornost družbenikov še pred letom 2009, naj se obrnejo na svoje davčne svetovalce in pravne zastopnike, saj je v veliko primerih Durs ravnal protiustavno in nelegalno,” je dodal sogovornik.

Komentarjev 2
  • 1111 09:05 28.november 2011.

    ...tisti, ki je tako brezglavo delal, naj tudi plača...itak je bilo to narejeno poželji od nekoga...

  • d 07:09 28.november 2011.

    In zopet država zapravlja z našim denarjem ... zakaj ? Zato ker so v JU zaposleni invalidi, nesposobni lastnega razmišljanja ! Reveži.