Slovenija
28 ogledov

Durs kaznoval petino zobozdravnikov

Fotografija je simbolična. (Foto: Jerca Božič Kranjc) Žurnal24 main
Durs je zadnje leto ugotovil nepravilnosti pri kar petini zobozdravnikov. Tako so 173 izrekli za 176.800 evrov globe.

Davčna uprava RS (Durs) je davčno-inšpekcijske nadzore pri zobozdravnikih začela sredi lanskega leta. Od takrat so opravili 883 nadzorov, kjer so preverjali izdajanje računov za opravljene storitve in pridobivanje potrebnih davčnih informacij.

Na nepravilnosti so naleteli v 173 primerih (19,6 odstotka) ter kršiteljem naložili 176.800 evrov globe. V teh dneh so že začeli nadzore pravilnosti in pravočasnosti plačevanja davčnih obveznosti.

K povečanju davčnih prihodkov je prispeval tudi napovedan nadzor davčnega organa, zaradi česar so zavezanci v večji meri pristopili k prostovoljnemu izpolnjevanju davčnih obveznosti.
Durs

Med analizo določenih podatkov so ugotovili, da se je skupna višina napovedanih prihodkov v obračunih davkov od dohodkov pravnih oseb pri pravnih osebah iz leta 2007 do leta 2009 povečala za 37 odstotkov. V istem obdobju se je skupna višina prihodkov davka od dohodka iz dejavnosti pri zasebnikih povečala za 14 odstotkov.

Sorazmerno z naraščanjem prihodkov po letih narašča tudi višina odhodkov. Kot so sporočili z Dursa, bodo ravno zaradi tega v nadaljnjih nadzorih pozornost namenili tako izkazanim prihodkom kot tudi odhodkom, ki niso potrebni za pridobitev prihodkov, ter davčno nepriznanim odhodkom – predvsem stroškom, ki se nanašajo na zasebno življenje fizičnih oseb.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.