Slovenija
21 ogledov

Durs: Nismo storili napake!

Dohodnina Boštjan Tacol
Durs je danes sporočil, da ni storil napake glede izračunov dohodnine. Pravijo, da je prišlo do napačnih interpretacij.

Včeraj smo poročali, da so se na Dursu pri prvem svežnju informativnih izračunov zmotili pri starševskih nadomestilih v letu 2012. Iz Dursa so sporočili, da je napaka pri 8.306 davčnih zavezancih, ki so v letu 2012 prejemali katerega od starševskih nadomestil (porodniška), nastala izključno zaradi prepozno oddanih popravkov ugotovljenih napak v obračunih davčnega odtegljaja od Ministrstva za delo družino in socialne zadeve.

Ministrstvo je namreč pravilne podatke oddalo šele 28.februarja letos, kar je mesec dni po poteku roka, zato DURS teh podatkov ni mogel več upoštevati pri pripravi informativnih izračunov dohodnine, so sporočili iz Dursa.

Zato so ministrstvo pisno pozvali, da vse zavezance za dohodnino o napaki obvesti, saj je v interesu dohodninskih zavezancev, da plačujejo dohodnino v skladu z zakonom.Tako morajo najkasneje do 3. maja 2013 podati ugovor zoper informativni izračun dohodnine k kateremu pa ni potrebno priložiti nobene dokumentacije, še dodajajo.

Komentarjev 2
  • majdas 17:39 12.april 2013.

    No, pri meni se je zmotil DURS, saj imam svoje otroke vsa leta prijavljene v olajšavo in tudi lani ni bilo nobene spremembe.DURS mi pri izračunu ni upošteval nobenega otroka ...

  • albert 15:02 12.april 2013.

    Durs ne dela napak narod je nepismen????