Slovenija
40 ogledov

Durs razjezil obrtnike

Plačilo položnice. Boštjan Tacol
Težave na Dursu zaradi novega informacijskega sistema. Obrtnik, ki je ostal brez DDV-ja: "Oni si lahko to privoščijo, nam pa računajo gromozanske obresti, če mi zamujamo!"

Nov informacijski sistem je na Davčni upravi RS povzročil veliko nevšečnosti. Ker pogled v knjigovodstvo in izvršbe ne delujeta, le-teh Durs ne more izvajati; ni znano, komu je denar namenjen, težave pa so tudi pri vračanju DDV obrtnikom.

Zgovarjali so se eden na drugega

Na nas se je obrnil eden od obrtnikov, ki je zato ostal brez denarja - obveznosti za nazaj pa seveda mora plačati ne glede na to, ali mu je Durs vrnil denar ali ne. "6. oktobra sem vložil zahtevo za povračilo DDV-ja. Rok zapadlosti je 21, 22 dni - torej bi moralo biti do praznikov denar vrnjen. Ker je to bil dan pred praznikom, sem mislil, da bo to storjeno 2. novembra na prvi delovni dan po praznikih. Ko pa niti včeraj ni bilo, je moja računovodkinja klicala na Durs. Tam so se začeli zgovarjati en na drugega, preusmerjati na druge po telefonu...Na koncu smo ugotovili, da se jim je sistem sesul in da cel november denarja ne bodo vrnili. Vrnili bodo decembra, z enomesečno zamudo," nam je povedal obtrnik z Dolenjske, ki ni želel biti imenovan. Ob tem jezno dodaja: "Oni si lahko to privoščijo, nam pa računajo gromozanske obresti, če mi zamujamo!" Franc Križanič je obrtnikom sicer rekel, naj najamejo kredit, ker da bodo zamudne obresti zaradi zamud pri DDV višje od obresti najema kredita.

Durs: vse deluje...

Kot je včeraj poročal Pop TV, nov sistem na Dursu ne prepoznava, za katero plačilo gre. Nastala je večmilijonska luknja v zdravstveni blagajni, v pokojninski blagajni manjka okoli 10 milijonov evrov, a v resnici denarja ne manjka. Ada Klemenak iz Dursa pa kljub temu zanika, da bi imeli težave. Za omenjeno televizijo je dejala, da "vse deluje, vse je v fazi končne priprave podatkov, imamo pa določene porodne težave."

Komentarjev 2
  • mukotrpni 09:33 05.november 2011.

    BANDA,LOPOVI,... pa še na koncu reče če rabite denar, na banko po kredit..Toliko o odnosu ministra do podjetnikov,a vsi ga plačujemo in od nas živi....

  • 1111 08:54 05.november 2011.

    ....v današnjih časih je to ustaljena praksa, več ali manj na podoben način delujejo vsa ministrstva...sicer pa, saj nismo nobena država, zato predlagam, da začnemo jemat zakon v svoje roke...naj se direktorčki in razni poslančki začno zaklepat v stanovanja in ...prikaži več srat v hlače od straha...