Slovenija
604 ogledov

Durs vas pošlje v Logatec

ljubljana08.01.2009...durs...davcna ulica...davcni urad...foto: anze petkovsek.. Anže Petkovšek
Darilna pogodba. Bralko iz Brežic poslali na Durs v Ljubljano, nato pa še v Logatec, kjer so uradovali šele naslednji dan.

Bralka je morala iz Brežic priti na davčni urad v Ljubljano, saj je hčerki podarila stanovanje v Ljubljani in je treba skladno z zakonom davčno napoved prejema darila oddati pri davčnem uradu v kraju, v katerem je nepremičnina. A iz Ljubljane so jo poslali na referat v Logatec, kjer pa tisti dan sploh ni bilo uradnih ur. Imajo jih namreč le ob ponedeljkih (do 15. ure) in ob sredah (do 17. ure). To jo je razbesnelo, saj se je prej po telefonu pozanimala, kako in kaj.


Na Davčni upravi RS (Durs) so pojasnili, da so 1. julija izvedli reorganizacijo, v okviru katere so med drugim postopke odmere davka na dediščine in darila izvajali v Logatcu. Na vprašanje, zakaj se ne bi namesto zavezancev v Ljubljano vozili raje tam zaposleni, pa so odgovorili, da ima Durs v Logatcu lastne prostore, v Ljubljani pa bi moral plačevati najemnino za dodatne prostore in potne stroške za zaposlene.

"Odmera davka na dediščine in darila se izvaja v Logatcu, kar pa ne pomeni, da napovedi ni mogoče vložiti tudi drugje," so dejali na Dursu, ta davčni urad pa "jo bo odstopil v reševanje pristojnemu davčnemu uradu, kar pa bo postopek odmere podaljšalo". Bralki so sicer po telefonu povedali, da mora nujno v Ljubljano. Na Dursu upajo, da se bomo tudi pri urejanju davčnih zadev tako kot denimo pri izdaji osebnega dokumenta navadili, "da določenih davčnih zadev ni mogoče urediti istega dne oziroma le izjemoma, kar pa lahko pomeni, da bodo za to morali zadeve urejati na dislocirani enoti davčnega urada".

Na podlagi izkušenj naše bralke so uslužbence na informacijah opozorili, naj podajajo točnejše informacije in naj zavezancev ne pošiljajo (nujno) ne dislocirane enote.

 

Komentarjev 4
  • privat 07:56 20.november 2013.

    prvo je treba ukiniti durs in dacarje in vse te zaposlene preganjati zaradi ustrahovanja malih ljudi!! vzeti jim dosedanje pravice in izobrazbo!

  • Bucika Mucika 13:29 05.november 2013.

    Kr en norc res je čista klasika.Moj mož je že 4x oddal napoved dohodnine za leto 2009-vmes je moral plačati kazen zaradi njihove napake,lotos spomladi so rekli da bo odločbo dobil do konca junija pa še kar nič.Zdaj samo še ...prikaži več čakam da mu bodo poslali še eno globo za plačat.

  • Jaka.marinsek 12:39 05.november 2013.

    klasika. Eden za drugega ne vedo kaj počnejo. Delam v firmi katere lastnik in direktor sta hrvaška državljana. Oba sta rabila slovensko davčno številko. Za prvega so rekli da mora priti v ljubljano osebno, za drugega en teden kasneje je ...prikaži več bilo dovolj NE-overjeno pooblastilo s katerim sem zaprosil za davčno v njegovem imenu.