Slovenija
25 ogledov

Dursu ne pošiljajo le računov

Fakulteta za management v Kopru naj bi nezakonito v absolventski staž vpisala 60 Žurnal24 main
Državljani davčni upravi pridno pošiljajo MMS-sporočila z računi in jim tako pomagajo pri zmanjšanju sive ekonomije in davčnih utaj.

Kot so nam povedali, pa niso prejeli le fotografij računov …

Med poslanimi MMS-sporočili naj bi bili tudi posnetki domačih ljubljenčkov, narave … Tovrstnih fotografij je bilo sicer največ prve dni, so nam razložili pri Dursu, ki je sicer z odzivom javnosti zelo zadovoljen, saj prejema vse več uporabnih fotografij.

Pri analizi do zdaj prejetih sporočil, teh je več kot 200, so ugotovili, da nekateri davčni zavezanci še vedno niso prilagodili stopenj davka na dodano vrednost. "Globa, ki je predvidena za nepravilno izkazovanje obračunanega DDV, je od 1.200 do 41 tisoč evrov," pojasnjujejo na Dursu. 

"Potrošnikom se seveda zahvaljujemo, da so v naši novi storitvi prepoznali priložnost, da so lahko aktivni in prispevajo k zmanjševanju davčnih utaj in sive ekonomije. Še naprej spodbujamo vse, da pošiljajo MMS-sporočila, predvsem pa da vedno zahtevajo in vzamejo račun za storitev ali blago,“ dodajajo.

Na delu tudi cariniki

Na terenu so sicer tudi mobilni oddelki Carinske uprave RS (več kot 150 carinikov), ki  bodo prvih 14 dni v juliju obiskali več tisoč lokalov po vsej Sloveniji, predvsem gostinskih. Gre za preventivno akcijo, v kateri davčne zavezance opozarjajo na novo zakonodajo pri izdajanju računov. Cariniki se ob obisku lokala predstavijo, povprašajo po odgovorni osebi, povedo, da gre za preventivni obisk, povezan z novo zakonodajo pri izdajanju računov, in ponudijo zloženko z informacijami o tem. Prve dni v tem tednu so obiskali več kot dva tisoč davčnih zavezancev, ki poslujejo z gotovino. Odzivi na delo carinskih mobilnih enot so izredno pozitivni.

Komentarjev 18
  • murderone 15:23 09.julij 2013.

    Pa sam kupio kalašnjik tam u Prijedor pa mi nisu dali račun!!! Mamu jim pa šta ču sad?Pa sam ga lih na DURS hoteo nesti pokazat ke je tak lep !Pa še konzerviran!Pa še dobro poka!

  • dragec 14:10 09.julij 2013.

    In kako je davčna poskrbela za svoje pisarniške podgane, vsaki drugi zaposleni je pridobil naziv SPECIALIST. preverite na vratuh pisarn DURSA.

  • jožateboža 14:01 09.julij 2013.

    Ok, saj imaš prav in je vse res. Ampak ko bo država pobrala vse davke,bo poskrbela za narodov blagor, ne?