Slovenija
27 ogledov

Dursu zmanjkalo denarja

Gasilska vaja Živa Zakšek
Donacije. Zaradi vse večjega števila upravičencev dacarji po denar v proračun.

Davčna uprava (Durs) mora v četrtek upravičencem, ki so jim zavezanci namenili pol odstotka dohodnine, nakazati denar, a ga v blagajni nimajo dovolj. Zmanjkalo jim je pol milijona evrov. “Brez skrbi,” mirijo na Dursu in dodajajo: ”Vsi upravičenci bodo denar dobili pravočasno.” Dacarjem je luknjo pomagala zakrpati vlada, primanjkljaj jim bodo nakazali iz državnega proračuna.

Prvič ostali brez

Dursu je letos prvič zmanjkalo denarja za plačilo organizacijam, ki so jim zavezanci odstopili del svoje dohodnine. “Letos so nam z rebalansom ta sredstva zmanjšali na lansko raven. Ker pa je čedalje več upravičencev, kot tudi zavezancev, ki namenjajo sredstva, je ta znesek letos višji,” na davkariji pojasnjujejo, zakaj jim je letos v blagajni zmanjkalo denarja za nakazila.

Presenečajo Rdeči noski

Lestvica dvajsetih največjih prejemnikov donacij se zadnja leta večinoma ne spreminja. Prvo mesto z naskokom zaseda Slovenska karitas, ki bo letos na račun prejela skoraj 160 tisočakov. Drugo mesto presenetljivo zaseda društvo Rdeči noski, ki ga leta 2008 na lestvici sploh še ni bilo. Njihovi “klovni-zdravniki”obiskujejo malčke v otroških bolnišnicah in jih poskušajo za trenutek odvrniti od misli na bolezen. Letos so s četrtega mesta skočili na drugo, prejeli bodo 85 tisoč evrov. Na tretjem mestu je Unicef, sledita pa Sonček – zveza društev za cerebralno paralizo in Europa Donna – združenje za boj proti raku dojk.

Komentarjev 1
  • privat 11:02 18.september 2012.

    Vse je namerno narejeno in to da državi primankuje denarja je tudi namera iste politike ,ki danes vlada!! Namen je priti do eu denarja in pokrasti še to..Vse drugo je nesprejemljivo...socialna država ,socialni transferi,poceni zdravstvo,šolstvo...