Slovenija
119 ogledov

Dušan Semolič se poslavlja

Dušan Semolič, ZSSS Dejan Mijović
Zveza svobodnih sindikatov Slovenije prihodnje leto zagotovo dobiva novega vodjo; po šestih mandatih in po 26-letnih vodenja največje sindikalne centrale Dušan Semolič odhaja s predsedniškega stolčka.

Dušan Semolič se prihodnje leto zagotovo ne namerava več potegovati za predsedniški mandat ZSSS. Položaj so po pisanju današnjega Dnevnika v sindikalni centrali že ponudili vodji Sindikata kovinske in elektroindustrije Lidiji Jerkič. Ta o prevzemu vodstvene funkcije še razmišlja, odločitev naj bi sporočila septembra.

Za komentar smo poklicali Dušana Semoliča, ki pa se na naše klice ne odziva. Po pisanju Dnevnika naj bi bili tudi ostali člani ZSSS redkobesedni, poudarjajo, da gre za interne zadeve. Jerkičevo naj bi sicer podpirali, podpirajo jo tudi v Gospodarski zbornici Slovenije.

Zveze Dušan Semolič ne pušča v najboljši kondiciji; članstvo se krči, konkretnih uspehov v svojem boju proti kapitalu v zadnjih letih niso zabeležili. Lidija Jerkič po drugi strani, navaja Dnevnik, se lahko pohvali, da ji je članstvo v dobršni meri uspelo obdržati. SKEI je z dvema odmevnima stavkama leta 2009 in 2013 uspel nekoliko zvišati plače v panogi, za letošnjo jesen pa napovedujejo nove spremembe v svojem delovanju.

dezurni@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 9
  • Ferluci 22:55 04.julij 2016.

    Malo si skromen. Kolikor vem, so najvišje tam okrog 2300.

  • upokojenec 18:34 04.julij 2016.

    Skrajni čas.

  • novispenjac 15:42 04.julij 2016.

    Tanti saluti, don. Ne razumem pa, kdo odloča o tem, kdo bo novi capo? Zakaj delavci nimajo nobene besede? Če sindikat zastopa članstvo, potem bi morale biti neke volitve ali ne?