Slovenija
35 ogledov

Dušijo se v dolgovih

Kot pravi Marko Diaci, je bilo za protipoplavno varnost veliko narejenega že dos Žurnal24 main
Šentjurski svetniki. Potrdili zaključni račun. Za okoli 12 milijonov evrov protipoplavnih ukrepov.

Šentjur. “Bilanca stanja kaže, da imamo za štiri milijone dolgoročnih in 3,8 milijona evrov kratkoročnih obveznosti. Številke govorijo same zase,” sprejetje zaključnega računa komentira šentjurski župan Marko Diaci.

Lani je imela občina slabih 18 milijonov evrov prihodkov in dobrih 17 milijonov odhodkov, približno tak pa naj bi bil tudi letošnji proračun. “Lani se nismo dodatno zadolževali, čeprav je bilo to predvideno. Še kako se zavedamo, da nas večina poplačil dolgov čaka v prihodnjih letih. Samo letos bo zapadlo v plačilo dobrega pol milijona evrov, kar se bo seveda odražalo tudi v proračunu,” pravi Diaci, ki upa, da jim bo kljub temu uspelo realizirati nekaj pomembnih investicij.

Protipoplavni ukrepi
Poleg gradnje vrtca bodo končno prišli na vrsto tudi protipoplavni ukrepi. “Lani so nam septembrske poplave povzročile za 1,7 milijona evrov škode, kar pomeni, da je varovanje pred poplavami ena od naših prioritet. Predvidenih je za okoli 12 milijonov evrov ukrepov, ki bodo popolnoma in celovito rešili Šentjur pred poplavami,” obljublja Diaci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.