Slovenija
17 ogledov

DUTB vrnila 2,18 milijona

 slovenija 18.06.13, DUTB, Druzba za upravljanje terjatev bank, NK na kateri so Anže Petkovšek
Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je v proračun vrnila prejeta izplačila unovčenih poroštev v višini 2,18 milijona evrov.

Vlada je sredi novembra naložila DUTB naj se odpove unovčevanju državnih poroštev, ki jih je pridobila skupaj s terjatvami bank na podlagi prenosa slabih terjatev, zavarovanih z državnim poroštvom po zakonu o jamstveni shemi, in sicer tako, da s SID banko dogovori in sklene negativne anekse. DUTB je denar v državni proračun vrnila včeraj. Do 23. oktobra je bilo skupno za 2.175.877,55 evra. 

Vladna odločitev je bila sprejeta z vidika zagotovitve gospodarne uporabe javnih sredstev in povrnitve proračunskih sredstev, kar je tudi osnovni namen ustanovitve DUTB, so pojasnili na ministrstvu za finance. Država se je za to odločila tudi zato, ker se zaradi strogih zakonskih omejitev razpolaganja s finančnim premoženjem države, vsakokrat, ko se pri subjektu, s katerim se ukvarja DUTB, pojavi država in se išče rešitve za posamezno družbo, zelo oteženo izvaja zakonske naloge in pooblastila, ki jih ima DUTB. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.