Slovenija
32 ogledov

"Dva do tri dni takih dogodkov ne vpliva na ugled"

Zapora Luke Koper Bralka
Predsednik Luke Koper Drago Matić vsa namigovanja o škodi, ki naj bi nastala zaradi zadnjega dogajanja v Luki Koper, označuje za zlonamerna. Prepričan je, da zadnji dogodki ne bodo omajali ugleda Luke Koper.

Drago Matić je dejal, da je bila blokada dela v Luki Koper nenapovedana in nepričakovana. Da je do tega prišlo, pa "je odgovornost tistih, ki so povzročali ta dogajanja v zadnjem obdobju, in sicer z zavajanji, s tako imenovanimi napakami, z lažmi in vodenjem prikritih aktivnosti in postopkov". Zatrdil je, da je uprava storila vse, da bi zavarovala varnost ljudi in premoženja ter požarno varnost. V drugih krogih pa se je z različnimi izjavami in izzivanjem zaposlenih po njegovih besedah situacijo še stopnjevalo. "Zaposlene se je nazivalo s teroristi, z atentatorji itd. Včeraj smo slišali v državnem zboru zame grozovite izjave," je dejal. 

Vodstvo podjetja je v dneh blokade pristanišča "dobesedno spalo v Luki", je še opisal Matić, ki je med drugim okrcal gospodarskega ministra Zdravka Počivalška. Ta je v soboto zavrnil pogovore s celotno štiričlansko upravo, kar je bilo po mnenju prvega moža Luke v nasprotju z navodila premiera Mira Cerarja, naj se minister pogovori z vodstvom družbe. Ta dogodek je še dodatno podžgal zaposlene, je opozoril Matić.

Matić je zavrnil tudi "napihovanja" škode, ki naj bi bila povzročena Luki, kot zlonamerna, saj niso konkretizirana. Morebitni odškodninski zahtevki bodo prihajali v prihodnjih mesecih, a do zdaj ni bil vložen noben zahtevek, sicer pa so bili s ključnimi strankami ves čas v stiku. Prav tako ni utrpel škode ugled Luke: "Ta družba ima ugled 59 let in dva do tri dni takih dogodkov ... tega ne morejo spremeniti in podreti ugleda Luke Koper čez noč."

 

 
Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 08:32 08.julij 2016.

    Dokler ne bo vse uničeno in pokradeno ne bo miru v Sloveniji !