Slovenija
36 ogledov

Dva evra sta preveč

Plačljivo parkirišče vsak dan sameva. Kmalu naj bi začeli zaračunavati urno park Žurnal24 main
Parkirišče. Plačljivo sameva, avtomobili pa so parkirani na zelenici in pločnikih. Obeta se nov režim.

"Ob lepem vremenu in večjih prireditvah pod Pohorjem plačljivo parkirišče pod vzpenjačo sameva, avtomobili pa so parkirani vse okoli na pločnikih in zelenici," nam je v telefonskem pogovoru povedal bralec. Očitno na Tržnici Maribor sporni dežniki niso edini problem, ampak težave povzroča tudi prazno parkirišče pod Pohorjem, ki ga podjetje upravlja od lani.

Novi načrti
Naj spomnimo, da je lani omenjeno podjetje, ki je v večinski občinski lasti, za pet let v najem dobilo parkirišče pod vzpenjačo. Začelo je s pobiranjem parkirnine, in sicer dva evra za cel dan. Kljub nizki ceni parkirišče bolj kot ne sameva. "Očitno sta nekaterim dva evra preveč, zato že načrtujemo, da bomo na tem območju postavili parkirne avtomate in uvedli urno plačevanje," je za Žurnal24 pojasnil Aleksandar Jovanović, direktor Tržnice Maribor.

Ura parkiranja naj bi tako kmalu stala 0,40 evra. Poleg novega parkirnega reda Jovanović načrtuje zapolnitev parkirišča tudi z avtodomi. "Rezervirali bomo 40 mest za avtodome in jim uredili vse priklope. Tega v Mariboru še ni," je dodal naš sogovornik. Cena takšnega parkiranja še ni znana. Jovanović pa ni razkril, koliko denarja jim je to parkirišče prineslo od januarja, ko ga imajo v upravljanju.

V primeru hrupa pritožba
Samo Papež, predsednik krajevne četrti Radvanje, upa, da bo nižja cena parkiranja obiskovalce Pohorja prepričala, naj raje kot na pločnikih in zelenici parkirajo na urejenem parkirišču. "Tudi za avtodome upamo, da ne bodo moteči. To bomo videli v praksi. Če se bo izkazalo, da to ni dobra poteza in bo moten mir stanovalcev, se bomo vsekakor pritožili," je dodal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.