Slovenija
69 ogledov

Dva lažna bombna preplaha

“Ljudje naj ob takih najdbah vselej pokličejo strokovnja-ke,” svetuje Danilo Ger Žurnal24 main
Neslana šala. Listek z grožnjo o bombi v Mercatorju na Prešernovem trgu.

Medtem ko se je prvi mož države Danilo Türk včeraj ob dnevu pomorstva mudil na uradnem obisku na Obali, so imeli možje v modrem obilico dela z iskanjem domnevnih bomb.

Preverili tudi s psi
Prvo obvestilo so policisti dobili zgodaj zjutraj, ko so jih poklicali zaradi listka na vratih Mercatorjeve trgovine na Prešernovem trgu v Kopru, na katerem je bila zapisana grožnja o aktivaciji bombe na daljavo, če uslužbenka ne bo dala denarja v papirnato vrečko in je pustila pred vrati skladišča.

Pri čiščenju okolice hotela Žusterna sem zagledal nekaj zelo podobnega bombi in poklical policijo.
Simon Govekar

"Vsak takšen klic jemljemo zelo resno. Ta zadeva je bila končana v kakšnih dveh urah: najprej so si prostore ogledali bombni tehniki specialne enote policije, nato pa so jih preverili s posebej izšolanimi psi," je povedala Anita Leskovec, tiskovna predstavnica koprske policije.

Drugi alarm
Malo pozneje pa je na operativno-komunikacijski center poklical Simon Govekar, animator v hotelu, ki je pri urejanju travnika pri hotelu Žusterna našel predmet, podoben bombi. Tja so s policisti prihiteli tudi pripadniki enote za odkrivanje neeksplodiranih minskoeksplozivnih sredstev pri civilni zaščiti iz Postojne, saj so bili vsi tovrstni strokovnjaki v Kopru zasedeni. Na srečo je bil tudi drugi alarm lažen, saj so strokovnjaki ugotovili, da gre za predmet avstrijske izdelave, sicer na pogled res zelo podoben bombi, a narejen iz gume.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.