Slovenija
44 ogledov

Dva milijona minusa

Igor Hrvatin, prvi mož Komunale Koper, še ne želi razkriti, kako je posloval lan Žurnal24 main
Smeti. Le koprska komunala je po naših podatkih lani 
pridelala rdeče 
številke.

Komunala Koper je lani iz poslovanja pridelala okoli dva milijona evrov izgube, smo izvedeli neuradno. V rdeče številke jo vleče dejstvo, da občina – zaradi zaprtja deponije v Dvorih – nima kam odlagati smeti; na tem segmentu poslovanja so že leta 2009 pridelali več kot 800 tisoč evrov izgube. Komunali bo s “subvencijo” poslovanje popravil občinski proračun.

Uradnih odgovorov o njenem poslovanju od direktorja Igorja Hrvatina nismo dobili, saj nadzorniki tega javnega podjetja poslovnih rezultatov še niso obravnavali.

Cene še zamrznjene
Stroški. Jeseni smo v Žurnalu razkrili, da je koprska komunala nezakonito povišala cene smetarine, saj jih je vlada zamrznila – cene so nato morali vrniti na prejšnjo raven. Stroški odvoza komunalnih odpadkov so v Kopru visoki; zanje skrbi podjetje Publicus, ki jih odvaža neznano kam, po zaprtju deponije v Dragonji pa odvaža tudi piranske smeti.

V Izoli in Piranu pozitivni
Okolje Piran je lansko poslovno leto končalo z minimalnim dobičkom 32 tisoč evrov; leto pred tem je bil ta kar petkrat večji. “Leta 2009 so bili prihodki nekoliko večji predvsem zaradi odškodnin od zavarovalnice. Na nekoliko manjše lanske prihodke sta vplivali slabša turistična sezona in s tem povezana nižja poraba vode oziroma nižji prihodki od odvajanja ter čiščenja komunalnih odpadnih in padavinskih voda (kanalščine). Ravno tako so bili nekoliko manjši vsi prihodki s področja turistične dejavnosti,” nam je povedal Alen Radojkovič, član uprave Okolja Piran. Pozitivno so poslovali tudi na področju odvažanja komunalnih odpadkov, in sicer z dobičkom v višini 64 tisoč evrov.

Tudi izolska komunala je lani po naših informacijah poslovala pozitivno, a direktor Denis Bele številk do seje občinskega sveta ne želi razkriti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.