Slovenija
16 ogledov

Dva milijona za parkirišča P+R

ljubljana 11.10.10, parkirisce, parkirisce stozice, sportni park, P+R, park and Anže Petkovšek
Dodeljena šestim občinam. Največ denarja za prvo parkirišče P+R na Ptuju.

Država je evropska sredstva za sofinanciranje izgradnje parkirišč parkiraj in se pelji (P+R) namenila šestim projektom v šestih različnih občinah. Gre za parkirišča ob priključnem kraku Semedela, na Kolodvorski ulici v Ljubljani, na Igu, Škofljici, pri bolnišnici v Rakičanu in na Ptuju. Država je razdelila slaba dva milijona evrov.

Četrtina denarja Ptuju

Največ, več kot četrtina vseh dodeljenih sredstev bo namenjena za ureditev prvega parkirišča P+R na Ptuju. Vrednost prenove parkirišča na Zadružnem trgu, ki med drugim vključuje postavitev kolesarnic, polnilnice za avtomobile na elektriko, parkirnih avtomatov in hodnika za pešce ter ureditev dovozne ceste, je ocenjena na dobrih 930 tisoč evrov. Nekaj več kot pol milijona evrov bodo dobili iz bruseljske blagajne, preostalo bo prispevala Mestna občina Ptuj (MOP). "Parkirišče P+R bo namenjeno predvsem ljudem iz okolice Ptuja, ki bodo pot nadaljevali v druge okoliške kraje (predvsem v Maribor), in dnevnim migrantom, ki se iz okoliških krajev vozijo na delo na Ptuj," so dejali na MOP.

Parkirišče bo po prenovi imelo 105 parkirnih prostorov za avtomobile, od tega štiri za avtomobile na električni pogon, dve parkirni niši za avtobuse na postajališču za javni promet in osem parkirnih niš za druge avtobuse, kar bo, kot do dodali na občini, izboljšalo tudi turistično ponudbo in prispevalo k povečanju števila dnevnih turistov v najstarejšem slovenskem mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.