Slovenija
57768 ogledov

Dva močna naliva, toliko dežja bo padlo do torka

Naliv v Jeruzalemu Arso
Danes že dva močna naliva, do torka naj bi padlo še kar precej dežja, a ne povsod.

"Močan naliv v Jeruzalemu v Slovenskih goricah, kjer je od 15:30 do 16:00 padlo kar 48 mm padavin. Izrazit naliv smo zabeležili tudi v Metliki, kjer v pol ure padlo 26 mm," so vremenosovci agencije za okolje objavili na tviterju.

Napoved padavin | Avtor: Arso Arso

Do torka zjutraj naj bi padlo kar precej padavin, izdatneje naj bi zalilo vzhodni del Slovenije, med zahodnim in vzhodnim delom države bodo velike razlike v količini padavin, napovedujejo na Arsu, a opozarjajo, da je ta napoved le eden od scenarijev in da je napoved za naslednje dni negotova.

Zvečer bodo plohe in nevihte večinoma ponehale. Ponoči bo zmerno do pretežno oblačno in večinoma suho. Jutri bo bolj sončno na zahodu, na vzhodu bo pretežno oblačno. Čez dan se bodo v vzhodnih krajih začele pojavljati krajevne padavine, ki se bodo proti večeru počasi širile proti osrednji Sloveniji.

V noči na ponedeljek se bodo padavine razširile nad večji del države, več dežja bo na vzhodu. V ponedeljek bo pretežno oblačno, padavine bodo ponehale. Popoldne se bo od zahoda jasnilo. V torek bo bolj sončno, predvsem na vzhodu bodo še možne krajevne padavine, napovedujejo vremenoslovci agencije za okolje.

Večji ohladitev ni na vidiku

"Od torka bo prevladovalo delno jasno vreme, več jasnine bo na zahodu Slovenije. Predvsem v vzhodni polovici Slovenije bodo popoldne še možne posamezne plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo po nižinah večinoma med 27 in 30 °C, na Primorskem bo še kakšno stopinjo topleje. Ob koncu tedna in v ponedeljek se poveča možnost za krajevne padavine. Večjih ohladitev zaenkrat ni na vidiku," še napovedujejo na agenciji za okolje.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • bobubob 19:30 20.avgust 2022.

    Zemlja je presušena do najglobljih korenin. Te vročinske nevihte suše ne morejo končati. Namočijo solato in morda še zelje, če imamo srečo. Ko pa bo po celi Sloveniji iz atlantskih vlažnih gmot neprekinjeno deževalo (in ne rosilo) cel teden, bomo ...prikaži več lahko rekli, da je suše konec. Začasno, le toliko, da bodo med premirjem 'pobrali mrtve' in se prestrojili za naslednji preizkus moči - nekako tako, kot so to delali včasih na fronti....... Sicer pa sta 'zgodbi' o kovidu in suši sumljivo podobni....

  • Kmodri 18:07 20.avgust 2022.

    Končno bodo kmetje nehali namesti, ali pa tudi ne. Pri njih nikoli ne veš kaj jim je prav.

  • Ender3 17:51 20.avgust 2022.

    Konec bo....suše, pa nam dež ne bo, povšeči. Je kaj, s čim bi bili večinsko zadovoljni. Tega ni v človeški naravi !!