Slovenija
4233 ogledov

Dva mrtva pri Vranskem, krivdo pa zavračajo

bolska, vransko
1/2
PGE Celje
Na celjskem okrožnem sodišču je danes potekal predobravnavni narok za dva izmed treh obdolženih zaradi prometne nesreče pri Vranskem, v kateri sta pred petimi leti umrla 17-letnica in 30-letni moški. Nekdanji direktor komunalnega podjetja Energetika projekt Marko Krajnc in zastopnik podjetja Janko Drča krivde danes nista priznala.

Glede dejstev o nesreči, v kateri sta zaradi podivjanega potoka Bolska pri Vranskem umrli dve osebi, pa se nista hotela opredeliti. V sredo bo sodišče opravilo narok še za tretjega obdolženega, in sicer preglednika iz Energetike projekt Štefana Kuserbanja, saj je njegov zagovornik Boris Kmet sodišče prosil za preložitev današnjega naroka.

Sodnica Gordana Malovič je začetek glavne obravnave razpisala za 11. november.

Krajnc je v izjavi za medije povedal, da zelo obžaluje stvari, ki so se zgodile septembra leta 2014. Dejal je, da je storil vse, kar je takrat bilo v njegovi moči kot tedanji direktor vranske Energetike projekt.

Njegov zagovornik Igor Inkret meni, da v obtožnici ni nobenega dokaza, ki bi kazal na krivdo vseh obdolženih.

Zagovornik oškodovancev Miha Kozinc pa je dejal, da bo najverjetneje vložil odškodninski zahtevek. Pojasnil je tudi, da je za današnji narok dobil napačno vabilo, saj je bilo v njem napisano, da bo sodišče izreklo kazensko sankcijo za omenjeno nesrečo. To, tako Kozinc, pomeni, da so vsi obdolženi priznali krivdo, a tega niso storili.

Sodišču je tudi očital, da na narok ni povabilo vseh oškodovancev, ampak samo dva.

Tožilec Gorazd Kacijančič pa obdolženim očita storitev kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti s smrtnim izidom iz malomarnosti. Ocenjuje namreč, da niso storili vsega, kar bi morali, posledica pa je bil smrtni dogodek.

Dodal je, da je bil postopek zbiranja vseh dokazov izjemno zahteven, šele preiskava je povsem izkristalizirala, kdo naj bi bil odgovoren za omenjeno nesrečo.

Za Kacijančiča so obdolženi odgovorni, ker mostu, ki ga je po neurju spodnesel narasli vodni tok, niso zaprli za promet. Do tragične nesreče je prišlo septembra 2014, ko je narasli potok Bolska odnesel del brežine in službeno vozilo, s katerim sta se sodelavca AMZS odpravljala na preventivno aktivnost.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.