Slovenija
26 ogledov

"Dva politična obraza Branimirja Štruklja"

Vinko Gorenak Boštjan Tacol
"Branimir Štrukelj, kaže da že skoraj "doživljenski" predsednik Sindikata vzgoje in izobraževanja, ima očitno dva politična obraza," je zapisal notranji minister Gorenak.

"Te dni slišimo in vidimo Branimirja Štruklja, ki rohni nad okrožnico ministra za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žige Turka, s katero je minister šolam  predpisal seznam konkretnih del in nalog, ki jih morajo šole opravljati tudi v času stavke," je v svojem blogu zapisal minister za notranje zadeve Vinko Gorenak. Okrožnica določa, da morajo šole vsekakor zagotoviti varovanje otrok in poskrbeti za prehrano otrok, ki bodo v vrtcu na dan stavke, šole pa morajo za učence in dijake zagotoviti varstvo, prehrano in prevoze za tiste, za katere je to sicer organizirano.

Štrukelj leta 2000 in letos

Branimir Štrukelj je okrožnico ocenil kot "ustrahovanje in nedopusten pritisk" ter ministra obtožil, da "ne pozna ustave in zakona" ter da bodo šole zaprte. Toda 6. aprila 2000 je takratni minister Pavel Zgaga ob napovedi stavke istega Branimirja Štruklja iz istega sindikata izdal vsebinsko enako okrožnico, iz katere je sedanji minister Turk prepisal iste naloge, ki jih morajo šole kljub stavki opravljati. In kako je takrat reagiral Branimir Štrukelj?

"Takrat je po poročanju medijev (STA, Dnevnik, Večer) Štrukelj poudaril, da so sindikati v sporu z vlado, ne z otroki, in bodo zato poskrbeli za jutranje varstvo, podaljšano bivanje in prehrano otrok. Učitelji naj bi za učence, dijake in študente v času pouka pripravili tudi različne okrogle mize in druge oblike neformalnega izobraževanja," povzema Gorenak.

"Zakaj torej različno ravnanje in govorjenje predsednika Sindikata vzgoje in izobraževanja Branimirja Štruklja?" se sprašuje notranji minister. "Odgovor je en sam," nadaljuje, "leta 2000 je vlado vodila LDS in Janez Drnovšek, sedaj pa jo vodi SDS in Janez Janša. To je očitno edina razlika, ki pa narekuje drugačno ravnanje Branimirja Štruklja, ki ima očitno dva politična obraza, ki ju uporablja glede na to kdo je na oblasti."

Komentarjev 3
  • Veteran 08:29 19.april 2012.

    Saj Štrukelj ne dela za dobro delavcev ampak samo hujska ljudstvo in upam, da ga bodo enkrat nalomili. Nikoli v življenju ni delal in kako si upa sploh govoriti o neprimernosti reform. Sindikalisti so šolniki, veterinarji, policisti... in se kot ...prikaži večt čudežni dečki razumejo na vodenje države - zakaj ne poskusite.Sindikalisti samo ustvarjaste pogoje za še večjo revščino in kot je izjavil Posedi "mi samo ščitimo interese naših plačnikov članarin". To je več kot dovol, da se lahko ponovno ugotavlja, da se je delovanje sindikata zazvilo iz mafije in sedaj se ponovno prebuja izvorna oblika.

  • juventus1897 07:05 17.april 2012.

    Štruklja za jajca obesit pa mogoče dal mir !

  • Pravični 22:49 16.april 2012.

    Zanima me, do kdaj se jim bo še popuščalo?