Slovenija
33 ogledov

Dva psa sta že poginila

Na fotografiji psička Pika, ki je imela pred prijavo Kršlinove dobro vidno kožno Žurnal24 main
Prijava. Obenem lažna in upravičena.

Prijava. Valerija Kršlin, ki je od veterinarskega inšpektorja prejela kazen za lažno prijavo enega od treh zanemarjenih psov, je od inšpektorja končno prejela pojasnila o ugotovitvah. Zoper enega lastnika (psičke Pike), ki ga je prijavila na veterinarsko upravo RS (Vurs), je bil uveden prekrškovni postopek. Enega od prijavljenih psov v času nadzora ni bilo. Pozneje je inšpektor ugotovil, da so ga zaradi zdravstvenih razlogov usmrtili v veterinarski ambulanti. Že v prijavi je namreč Kršlinova opozarjala na slabo zdravstveno stanje psa.

Ponovna prijava
Po nadzoru veterinarskega inšpektorja je tretji pes, ki naj bi ga Kršlinova lažno prijavila in prejela 500 evrov kazni, izginil. Zato je lastnika spet prijavila. Veterinar je po vnovičnem nadzoru Kršlinovi pojasnil, da je pes poginil zaradi zdravstvenih razlogov, a ni kazal znakov zanemarjanja, ki bi lahko privedli do pogina.

“Najbolj me moti to, da so pri psički Piki ugotovili nepravilnosti, a jo kljub temu podhranjeno pustili lastniku,” pravi Kršlinova. Veterinar je ob prvem nadzoru ugotovil več zdravstvenih težav. Po ponovni prijavi Kršlinove je ob vnovičnem nadzoru ugotovil, “da se je zdravstveno stanje psice glede kožnih sprememb bistveno izboljšalo”. Po besedah Kršlinove pa se stanje psičke samo še slabša.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.