Slovenija
44 ogledov

Dva se vračata v PS

kongres PS Anže Petkovšek
Predsednik PS Zoran Janković napoveduje, da gre stranka naprej in da se v poslansko skupino v kratkem vračata dva poslanca.

Zoran Janković je dejal, da so se danes srečali tisti, ki verjamejo v PS. Postavili so si cilje za bližnjo prihodnost in razpravljali o tem, kako bodo "šli nazaj med ljudi". Po njegovih besedah se je potrdilo, da verjamejo v strankin program Slovenija 2020.

Ponovil je, da niso zrušili vlade in da so zahtevali le uresničevanje programa stranke. Če so se v koaliciji odločili za predčasne volitve, pa naj bodo te čim prej, je dodal.

"Čuden cilj so si postavili"

Janković se je obregnil tudi ob ponedeljkove izjave nekdanjega vodje poslancev PS Janija Möderndorferja, ki je prestopil na stran Alenke Bratušek. "Kolega Jani je včeraj rekel, da je njihov cilj premagati PS na volitvah. Čuden cilj so si postavili," je povedal Janković.

Pristavil je, da je v težki dilemi, kako komunicirati s štirimi kolegi, ki so zapustili PS: "Ne gre za strankarsko pripadnost ali politično opredelitev, gre čisto za osebne odnose, z nekaterimi sem prijateljeval in se družil 30 let in enostavno vsega ne razumem."

"Bosta povedala sama"

Janković je poudaril, da gre PS naprej in hkrati napovedal vrnitev dveh poslancev, ki sta jih zapustila. O imenih je bil skrivnosten. "Bosta povedala sama," je dejal.

Neformalnega posveta PS v Ljubljani se je sicer udeležilo okoli 100 predstavnikov regionalnih in lokalnih odborov ter vrh stranke, pa tudi nosilec kandidatne liste za evropske volitve Jože Mencinger. Udeležencem so namreč predstavili tudi kandidatno listo.

Komentarjev 17
  • Pepe1 09:13 10.maj 2014.

    JANKOVIČ RABIM SVET ZA HIŠO ,MENJAVA TI MI ZRIHTAJ SVET JAZ PA BOM PRIŠEL NAZAJ V TVOJO STRANKO,MISLIM DA JE NAJ BOLJE DA TE LJUBLJANA NE VOLI VEČ,KER TEGA TVOJEGA NE,NE,NE BARABIJ IMAMO DOVOLJ

  • maresem 11:06 07.maj 2014.

    Pički posrani - drugič!

  • Avatar čavez
    čavez 10:35 07.maj 2014.

    Nobene razlike med rudečimi in črnimi ne levo in desno, vsi polnijo samo lastne žepe interes slovenije jim dol visi.