Slovenija
20 ogledov

Dvajset dni za pogovore

Desanka Perkopec iz Brežic je bila ne glede na stavko zadovoljna z obravnavo v b Žurnal24 main
Bolnišnica Brežice. Stavka po eni uri prekinjena. Prihodnjič bo trajala dva dni.
Fides
Dogovor ali stavka? “Pogajanja z vodstvom SB se nadaljujejo, stavkovne zahteve ostajajo nespremenjene. Če sporazuma ne bo, bodo zdravniki od 4. do 6. aprila stavkali. Če bi pogajanja zastala ali začela nazadovati, bodo stavkali že prej,” je sporočil Fides.

Brežice. “Če dogovor z direktorjem ne bo dosežen, se bo stavka nadaljevala 4. aprila,” je po enourni stavki sporočil Pero Zanchi, sindikalni zaupnik v Splošni bolnišnici (SB) Brežice.

Predčasno prekinjena
Brežiški zdravniki, ki so nezadovoljni glede plačevanja dežurstva, so za včeraj sicer napovedali celodnevno stavko, a so jo po eni uri prekinili. “Tako je stavkovni odbor odgovoril na kompromisni predlog vodstva SB, v katerem je izražena določena pripravljenost za reševanje stavkovnih zahtev,” je dodal Zanchi.

Stavka je način izsiljevanja posameznih zdravnikov, ki imajo ambicije po vodilnih delovnih mestih v bolnišnici.
Dražen Levojević

 

Pogajanja so možna

Odgovoril sem na stavkovne zahteve o tem, kako vidim zagotavljanje stalne službe radiologa in o tem, kje se je še možno pogajati o njihovih zahtevah glede dežurstva,” je povedal direktor SB Brežice Dražen Levojević.

Zdravniki SB še naprej zahtevajo, naj se nujna medicinska pomoč ne zagotavlja v obliki tako imenovanega dežurnega delovnega mesta in naj se prizadetim zdravnikom izplača poračun za čas od 1. januarja naprej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.