Slovenija
105 ogledov

Dvakrat plačani RTV-jevci

"Ne morem dobivati enake plače kot nekdo, ki je zgolj urednik oddaje." Erika Žni Žurnal24 main
RTVS-honorarji. Zaposleni na RTVS poleg plače dobivajo še honorar za vodenje oddaj. Rekorder je Mario Galunič.

Pred kratkim smo pisali, da Sašo Hribar, ki je redno zaposlen na RTV Slovenija, poleg plače dobiva še honorar za vodenje oddaje Hri-bar, in sicer 638,46 evrov bruto na oddajo.

Takrat so z RTVS sporočili, da je Hribar zaposlen na Radiu Slovenija in da avtorsko vodenje TV-oddaje ne spada v njegovo delovno obveznost, zato zanj prejme pogodbeno določeno plačilo, Hribar pa je povedal, da bi bil oboje pripravljen delati za dva tisoč evrov in da sicer gre za enega od najnižjih honorarjev.

 

5.600

evrov bruto na mesec prejema Mario Galunič za vodenje oddaje Spet doma, in sicer poleg redne plače.

1.400 na oddajo za Maria
Ker Hribar ni edini voditelj v razvedrilnem programu, smo preverili, ali dodatne honorarje za vodenje prejemajo tudi drugi zaposleni na RTVS.

Mario Galunič, voditelj oddaje Spet doma, je tako kot Hribar redno zaposlen na RTVS, prek avtorske pogodbe pa dobiva še 1.400 evrov bruto na oddajo, kar poleg plače znese dodatnih 5.600 evrov na mesec. Galunič honorarja ni hotel komentirati, tako kot ni hotel povedati, katero delo potem vključuje njegova pogodba o zaposlitvi, temveč nas je napotil na piar službo, ta pa do zaključka redakcije ni odgovorila na naša vprašanja.

Erika Žnidaršič: “Problem je v plačni reformi”
Erika Žnidaršič je na televiziji zaposlena kot urednica oddaje Piramida, medtem ko za njeno vodenje poleg redne plače prejema še 322 evrov bruto na oddajo, kar znese dodatnih 1.288 evrov bruto na mesec.

 

Za najdražjo

v razvedrilnem programu velja oddaja Na zdravje. Stala naj bi več deset tisoč evrov, vendar zneskov na RTVS nočejo razkriti.

Pogodbo o zaposlitvi imam za urednikovanje oddaje, moram pa povedati, da sem ena od redkih voditeljev, ki tudi uredniško postavi celo oddajo. Glede mojega honorarja in moje plače: sta tako bedna, da mi res ni težko povedati ne za eno ne za drugo,” pravi Erika Žnidaršič in dodaja, da bo plačo razkrila, ko bodo to storili drugi.

Na vprašanje, zakaj pogodba o zaposlitvi ne vključuje tudi vodenja oddaje, Žnidaršičeva odgovarja: “To je problem plačne reforme, ker s svojo pogodbo padem v plačni razred, ki takega dela (urednikovanja in vodenja hkrati, op. a.), kot ga opravljam jaz, ne kvalificira. Ne morem pa dobivati enake plače kot nekdo, ki je zgolj urednik oddaje.”

Skrivnostni Na zdravje
In kako je z oddajo Na zdravje, ki po neuradnih informacijah velja za najdražjo razvedrilno oddajo na nacionalki, saj naj bi stala nekaj deset tisoč evrov.

Oddaja nastaja v koprodukciji med RTV Slovenija in VPK, s katero imamo sklenjeno koprodukcijsko pogodbo o sodelovanju. Zneski so v skladu s pogodbo poslovna tajnost, zato vam jih ne moremo razkriti,” pravijo na RTV Slovenija, ki noče razkriti ne honorarjev voditeljev Boštjana Romiha in Jasne Kuljaj, ne honorarja scenarista Jožeta Potrebuješa, ne cene snemanja oddaje, ki jo “ zaradi prezasedenosti kapacitet lastnih studiev na TV Slovenija” snemajo v najetih prostorih VPK.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.