Slovenija
5044 ogledov

Dvakrat v istem dnevu. Policisti prvič milostni, drugič je ostal brez vozniške.

Avtocestna policija radar merjenje hitrosti varnostna razdalja Anže Petkovšek
Policisti so ga ustavili zjutraj in opoldne.

Celjski policisti so v petek zaradi prekrškov v cestnem prometu dvakrat ustavili voznika začetnika. Najprej zjutraj, ker je kljub prostemu desnemu pasu vozil po levem pasu avtoceste, nato še okoli poldneva, ker je na cesti od Maribora proti Ljubljani hitrost prekoračil za več kot 60 kilometrov na uro. V drugo so mu odvzeli vozniško dovoljenje.

Voznika začetnika so policisti zjutraj ustavili na avtocesti na območju Celja, ker je ves čas vozil po levem prometnem pasu kljub temu, da je bil desni pas prost, prav tako na sprednjem delu vozila ni imel nameščene registrske tablice. Za vožnjo po levem pasu so mu izrekli 150 evrov kazni, za vožnjo brez sprednje tablice pa so mu izrekli opozorilo.

Okoli poldneva je isti voznik iz Maribora proti Ljubljani vozil s hitrostjo 203 kilometre na uro in hitrost prekoračil za najmanj 62 kilometrov na uro. Tokrat so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo ter mu izrekli 1200 evrov kazni in devet kazenskih točk, kar za voznika začetnika pomeni prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Zoper njega bo na Okrajno sodišče v Celju podan obdolžilni predlog, so sporočili s Policijske uprave Celje.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 1
  • Avatar bobnar53
    bobnar53 11:09 27.december 2021.

    Pravilno, takih pacientov, ki vozjo po prehitevalnem pasu je celo morje!