Slovenija
160 ogledov

Dvakrat več za isto življenjsko zavarovanje

Za povečavo kliknite na tabelo. Žurnal24 main
Prepad. Pri življenjskem zavarovanju za isto vsoto so razlike več kot dvakratne.

Za 70 tisoč evrov življenjskega zavarovanja za primer smrti lahko 35 let star moški plačuje od 13 do 26 evrov, ženska pa od 8 do 18. Razlika med najdražjim in najcenejšim ponudnikom v enem letu nanese od 120 do 156 evrov, v desetih letih zavarovalne dobe pa 1.560 oziroma 1.200 evrov.

Spraševali smo za zavarovanje, pri katerem ni predvideno izplačilo ob doživetju. Zavarovalnice Adriatic Slovenica ni v tabeli, saj ponuja le zavarovanje, pri katerem je izplačilo tudi ob doživetju, v Zavarovalnici Maribor pa trenutno prenavljajo ponudbo.

Za visoko vsoto na pregled

V Merkur zavarovalnici je treba že pri zavarovalni vsoti 70 tisoč evrov obvezno opraviti tudi razširjeni zdravniški pregled z EKG pod obremenitvijo. V Prvi osebni zavarovalnici je ta meja 150 tisoč evrov. V NLB Viti, kjer je najvišje zavarovanje sklenjeno za 450 tisoč evrov, je za zavarovanja do 125 tisoč evrov dovolj izpolnjen vprašalnik o zdravstvenem stanju, po opravljenem zdravniškem pregledu pa lahko premija tudi preseže 300 tisoč evrov.

110 evrov za milijon in pol

Pri Triglavu se lahko zavarujete za največ 1,5 milijona evrov. Za zdravega 35 let starega moškega, nekadilca, bi bila premija za desetletno zavarovanje 214,93 evra, za žensko pa 110,51 evra. Pri KD Življenje je najvišja zavarovalna vsota 220 tisoč evrov. V Prvi je najvišje sklenjeno zavarovanje za 750 tisoč evrov.

Generali nima omejitve

V zavarovalnici Generali najvišje zavarovalne vsote niso želeli razkriti, so pa povedali, da omejitve navzgor ni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.