Slovenija
20828 ogledov

Dve hudi nesreči: V eni moški umrl, v drugi življenje visi na nitki

delavci gradbinci gradbeništvo
1/3
Profimedia
Ljubljanski policisti so sporočili, da so v soboto obravnavali dve hudi delovni nesreči, v kateri je 55-letni moški umrl, 18-letni pa se za življenje še bori.

"Včeraj, okoli 12. ure, smo bili obveščeni o nesreči, v kateri je 18-letni moški pri opravljanju gradbenih del padel z odra okoli 3 metre v globino. Po do sedaj zbranih obvestilih je na oder vlekel železo palico, s katero je zadel v električno napeljavo," so sporočili s policije.

Zaradi udara elektrike je izgubil ravnotežje in padel z odra in se pri tem huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v ljubljanski klinični center, njegovo življenje je ogroženo.

Policisti so opravili ogled, obveščen je bil delovni inšpektor. Nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

delavci gradbinci gradbeništvo | Avtor: Profimedia Profimedia


V petek, okoli 9. ure, so bili policisti obveščeni tudi o nesreči, v kateri je na gradbišču na območju Šiške umrl 55-letni moški. Po do sedaj zbranih obvestilih je moški, voznik tovornjaka, na gradbišču čistil nakladalni del tovornega vozila.

Voznik delovnega stroja (bagra) je pri vožnji vzvratno trčil v moškega, tako da ga je delovni stroj stisnil ob tovorno vozilo. Pri tem je bil moški tako hudo poškodovan, da je na kraju umrl.

Policisti so opravili ogled, obveščen je bil delovni inšpektor. Nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

delavci gradbinci gradbeništvo viličar | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.