Slovenija
32 ogledov

Dve leti odpad na črno?

V izolski industrijski coni smo naleteli na avtomobilski odpad, za katerega se s Žurnal24 main
Izola. Domnevno nezakonito odlagališče avtomobilov obiskala okoljska inšpekcija.

 

Občina je seznanjena. Čakamo odgovore. O zadevi smo povprašali izolsko občino, kjer so nam neuradno povedali, da so s stanjem seznanjeni in da je objekt pred nekaj dnevi res obiskala okoljska inšpekcija. Poročilo o ugotovitvah inšpektorja in morebitnih ukrepih so nam obljubili za kmalu.

Razpadajo. “Kolikor jaz vem, je odlagališče avtomobilov na črno tam že vsaj dve leti. Avtomobilov je vsak dan več, večina jih razpada, iz njih teče olje, a nihče nič ne stori,” je ogorčen bralec, ki želi ostati neimenovan. Opozarja na odlagališče avtomobilov v izolski industrijski coni ob nekdanjem podjetju Polimer.

Sosedje opozarjali zaman
Neuradno naj bi bila parcela v lasti znanega koprskega podjetnika, ki med drugim trenutno v mestu gradi večji poslovno-stanovanjski objekt. Kot dodaja naš sogovornik, so sosedje črnega pokopališča starih avtomobilov že večkrat poskusili pristojne opozoriti, kaj se v industrijski coni dogaja. A se do zdaj ni zgodilo prav nič.

Očitno zakoni ne veljajo za vse.
Bralec, ki želi ostati neimenovan

Odpeljali štiri avtomobile
Ko smo še sami povprašali na občino, so nam sporočili, da naj bi avtomobilski odpad prav tisti dan obiskala inšpekcija. “Menda naj bi tako v ponedeljek tudi odpeljali štiri avtomobile, a kaj to pomaga, še veliko jih je ostalo. Očitno zakoni ne veljajo za vse,” ugotavlja bralec.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.