Slovenija
86 ogledov

Dve uri čakanja na meji

zastoj na gorenjski avtocesti PIC
Poletna sezona se kljub kislemu vremenu pozna na slovenskih cestah. Najhuje je na podravski in gorenjski avtocesti. Na mejah do dve uri čakanja za izstop iz države.

PODRAVSKA AVTOCESTA

Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) poroča o daljšem zastoju na koncu podravske avtoceste pri Dražencih. Kolona je dolga približno dva kilometra. O gostem prometu z zastoji poročajo tudi na podravski avtocesti pred cestninsko postajo Dragotinci v smeri Maribora. Tam je kolona tovornih vozil dolga približno dva kilometra. Zastoji so tudi na gorenjski avtocesti med priključkoma Brezje in Podtabor v smeri Ljubljane.

Promet po regionalni cesti od Podlehnika proti mejnemu prehodu Gruškovje poteka počasi v strjeni koloni, sporočajo s PIC. NASVET: uporabljajte vzporedne mejne prehode.

Hajdina–Jurovci, Lancova vas (kamera v živo, vir: PIC)

PRIMORSKA

Gost promet z zastoji je na primorski hitri cesti pred Koprom in naprej čez Šmarje proti MP Dragonja.

MEJNI PREHODI

Čakalne dobe na mejnih prehodih:

- pri izstopu:

Sečovlje: 30 minut,
Dragonja: 2 uri,
Gruškovje: 40 minut;

- pri vstopu:

Sečovlje: 15 minut,
Jelšane: ena ura,
Gruškovje: 40 minut,
Dragonja: dve uri.

HRVAŠKA: promet povečan v pristaniščih

Tudi hrvaške ceste so polne turistov. Promet je tako, kot poroča Hrvaški avtoklub (HAK), povečan na avtocesti med Zagrebom in Splitom ter Zagrebom in Reko. Promet je povečan tudi na jadranski magistrali.

Promet je povečan na avtocestah A1 in A6 v smeri Reka- Zagreb, na cesti A3 Bregana-Lipovac na vzhodu, ter na delu Istre in na jadranski magistrali. V bližini počivališč prihaja do zastojev.

Na avtocesti A2 V smeri Zagreb-Macelj zaradi gneče na cestninski postaji, policija promet preusmerja na državno cesto D1 in naprej proti mejnemu prehodu Macelj. Ob 18.ure naprej vozila usmerjajo tudi proti mejnemu prehodu Lupinjak.

Na avtocesti Reka-Zagreb je oviran promet zaradi močnih padavin in vode na cestišču.

Večkilometrski zastoji so tudi na najbolj prometnih cestninskih postajah – najbolj obremenjena je CP Lučko pri Zagrebu.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.