Slovenija
11 ogledov

Dve ženski proti Jankoviću

Poročilo NO bodo mestni svetniki skupaj z odlokom o lanskem zaključnem računu MO Žurnal24 main
V jesensko volilno bitko za naziv prvega človeka Ljubljane se bo vključila tudi nekdanja ministrica, članica NSi Mojca Kucler Dolinar.

Zunajparlamentarna stranka NSi na županskih volitvah v prestolnici stavi na nekdanjo ministrico za visoko šolstvo Mojco Kucler Dolinar. Kandidatka bo svojo kandidaturo predstavila jutri.

Že danes pa je vladna stranka DeSUS naznanila, da bo na volitvah nasproti Zoranu Jankoviću postavila pravnico Meto Vesel Valentinčič, ljubljansko mestno svetnico in tudi pomočnico generalnega direktorja ljubljanskega UKC za upravno-pravne zadeve.

Pred dvema letoma je iz LDS, kjer je bila generalna sekretarka stranke, prestopila v DeSUS, konec oktobra lani pa jo je vlada vnovič potrdila za državno sekretarko v vladni službi za lokalno samoupravo in regionalno politiko, kamor jo je predlagal minister Henrik Gjerkeš. Vendar je to mesto zapustila za službo v UKC Ljubljana. Nekaj časa je delala tudi v odvetniški pisarni Vidovič in partnerji.

Na novinarski konferenci je Vesel Valentinčičeva povedala, da se bo zavzemala predvsem za ravnotežje med velikimi investicijami in kakovostjo življenja meščanov. Podprla je tudi razvoj podjetništva, ki pa ne sme škodovati javnemu interesu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.