Slovenija
94 ogledov

Dvigalo, ki ga je podrla ladja, stane osem milijonov evrov

slovenija 17.09.13. luka koper, tovorna ladja, foto: lukakoper lukakoper
Ladja, ki je podrla dvigalo, v Luki Koper povzročila za več kot osem milijonov evrov škode.

Zaradi vetra je 7. junija zvečer okrog devete ure ladjo odneslo proti obali, kjer se je zaletela v obalno dvigalo, tako da se je to prevnilo na obalo. Ladja za prevoz avtomobilov je bila privezana v tretjem bazenu, veter pa jo je odnesel proti obali terminala za razsute tovore. 

Novo dvigalo: osem milijonov evrov

Dvigalo, ki je bilo staro 26 let, je tako poškodovano, da je neuporabno, iščejo podjetje, ki ga bo razrezalo. Kako ga bodo čim hitreje nadomestili, se še niso odločili, novo dvigalo bi stalo okoli osem milijonov evrov. 

Poškodovana je bila tudi prekladalna oprema in infrastrukruta obale, a strokovnjaki ocenjujejo, da bo pretovor možen kljub poškodbam. "Pred prihodom prve ladje, predvidoma konec tega tedna, bo tako terminal usposobljen za delo, vendar z manjšo kapaciteto in manjšo uporabno dolžino obale," so sporočili iz Luke Koper. 

dezurni@zurnal24.si

L

deadja, ki je podrla dvigalo, v Luki Koper povzročila za več kot osem milijonov evrov.

 

 

 

 

Zaradi vetra je 7. junija zvečer okrog devete ure ladjo odneslo proti obali, kjer se je zaletela v obalno dvigalo, tako da se je to prevnilo na obalo.

 

Ladja za prevoz avtomobilov je bila privezana v tretjem bazenu, veter pa jo je odnesel proti obali terminala za razsute tovore.

 

Dvigalo, ki je bilo staro 26 let, je tako poškodovano, da je neuporabno, iščejo podjetje, ki ga bo razrezalo. Kako ga bodo čim hitreje nadomestili, se še niso odločili, novo dvigalo bi stalo okoli osem milijonov evrov.

 

Poškodovana je bila tudi prekladalna oprema in infrastrukruta obale, a strokovnjaki ocenjujejo, da bo pretovor možen kljub poškodbam.

 

»Pred prihodom prve ladje, predvidoma konec tega tedna, bo tako terminal usposobljen za delo, vendar z manjšo kapaciteto in manjšo uporabno dolžino obale,« so sporočili iz Luke Koper.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.