Slovenija
38 ogledov

Dvigalo olajšanja

Ravnateljica Vrtca Škofja Loka Janja Bogataj težko pričakuje načrtovano gradnjo Žurnal24 main
Občina Škofja Loka je v dijaški dom postavila dvigalo, s čimer je precej olajšala dostop do trinajstih oddelkov škofjeloških vrtcev. Investicija je stala skoraj sto tisoč evrov.

Namestitev oddelkov v dijaški dom je narekovala prostorska stiska. Že prej je bilo v njem sedem oddelkov, letos so jih zaradi izjemno povečanega vpisa, kar sto več otrok kot lani, dodali še šest. Edina pomanjkljivost sicer domiselne rešitve je bil težak dostop.

Dojenčki
˝Za nas je dvigalo zelo velika pridobitev, ki smo jo dolgo pričakovali,˝ je ob tem dejala ravnateljica Vrtca Škofja Loka Janja Bogataj in pojasnila, da so v drugem nadstropju med drugim dojenčki.

Šlo je hitro
Prostore so za širitev pripravili poleti, dela so začeli jeseni, uporabno dovoljenje pa dobili sredi januarja. Poleg tega je običnska uprava v Vrtcu Škofja Loka pokrila tudi stroške nove opreme za dodatne igralnice, zbornico in garderobe, vredne okrog sedemdeset tisoč evrov. Sicer pa Bogatajeva težko pričakuje tudi začetek gradnje novega vrtca, ki je bila načrtovana za letos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.