Slovenija
7429 ogledov

DVK: To je nedopustno!

Volišče Anže Petkovšek Parlamentarne volitve
Državna volilna komisija (DVK) se je odzvala na objave na družbenih omrežjih.

Ob tem na DVK pojasnjujejo, da se glasovnice na splošnem glasovanju pri žigu razlikujejo od drugih glasovnic. Glasovnice na predčasnem glasovanju imajo namreč poleg žiga DVK na sredini spodnjega roba tudi žig okrajne volilne komisije na levem spodnjem robu.

Glasovnice za glasovanje po pošti iz Slovenije imajo poleg žiga DVK na sredini spodnjega roba še žig okrajne volilne komisije na spodnjem desnem robu. Glasovnice za glasovanje na t. i. voliščih omnia imajo poleg žiga DVK na sredini spodnjega roba tudi žig okrajne volilne komisije na zgornjem levem robu.

Glasovnice na voliščih na diplomatsko-konzularnih predstavništvih Slovenije v tujini imajo poleg žiga DVK na sredini spodnjega roba še žig okrajne volilne komisije na sredini zgornjega roba, glasovnice, ki se z volilnim gradivom pošiljajo volivkam in volivcem po pošti v tujino, pa imajo poleg žiga DVK na sredini spodnjega roba tudi žig okrajne volilne komisije na zgornjem desnem robu.

"Pri objavi fotografij glasovnic na družbenih omrežjih na način, da je namenoma odrezan ali zakrit tisti del glasovnice, ki vsebuje žig, gre po našem mnenju za nedopustne manipulacije," so zapisali na DVK.

V primeru, če bi bile na katerem izmed volišč res razdeljene glasovnice brez žiga DVK, pa ima vsak volivec možnost pravnega varstva, pri čemer mora o tem presojati pristojna volilna komisija volilne enote oz. okrajna volilna komisija.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 13
  • ivo5 19:54 28.april 2022.

    Pirko zbudi se, je že čas. Vsem je že jasno, samo še ti glavo v pesek tiščiš. Ana, pomagaj mu, bog ne več.

  • Avatar luckyss
    luckyss 19:32 28.april 2022.

    Vsaka SDSsovska ovca mora svojo izpolnjeno glasovnico fotografirati kot dokaz ..Njihova pripadnost ne temelji na zaupanju, temveč na medsebojnem ovajanju in ustrahovanju..Prosto po Hitlerju..

  • jakec1575 18:42 28.april 2022.

    evo, kot sem rekel, janša preko pirkoviča že ruši volitve. malo vas malo vas je pi.....