Slovenija
28531 ogledov

"Dvojni doktor v osebnem stečaju ni oseba, ki bi lahko ocenjevala moje delo"

Rok Snežič RTV/Printscreen
Snežič nad Möderndorferja, ker naj bi bil Pezdir premalo usposobljen.

"Moje mnenje je, da dvojni doktor v osebnem stečaju ni oseba, ki bi lahko presojala o moji kompetentnosti in strokovnosti ter ocenjevala moje delo," je za Večer ovadbo, ki jo je davčni svetovalec Rok Snežič vložil proti nekdanjemu poslancu Janiju Möderndorferju, komentiral Rado Pezdir"Strokovni sodelavec mora biti usposobljen. Sam menim, da sem kot doktor ekonomije, ki predava finance, usposobljen."

Pezdir je bil sodelavec parlamentarne preiskovalne komisije, ki jo je vodil Möderndorfer, kjer so preiskovali domnevno nezakonito financiranje stranke SDS. Snežič pa je v ovadbi, ki jo je naslovil na direktorico Nacionalnega preiskovalnega urada Petro Grah Lazar, Möderndorferju očital, da Pezdir sploh nima pravih kompetenc za sodelovanje v preiskovalni komisiji, čeprav je ta doktor ekonomije. Po Snežičevem mnenju bi namreč moral imeti detektivsko licenco ter licenco za opravljanje davčne in ekonomske forenzike. Möderndorfer naj bi, tako Snežič, zlorabil uradni položaj ali uradne pravice pri vodenju parlamentarne komisije. 

Po objavi članka se je oglasil tudi Snežič, ki je za Večer pojasnil, da je vložil naznanilo suma kaznivega dejanja, ne ovadbe. Zato je prepričan, da ga nihče ne more preganjati zaradi podajanja krive ovadbe. 

Zatrdil je tudi, da ni več v osebnem stečaju. "Če se ima gospod Pezdir za doktorja ekonomije in predavatelja na fakulteti, je žalostno, da ne ve, da se v Ajpesu preveri za fizične osebe, če so v osebnem stečaju. Kot predavatelj na fakulteti bi to moral vedeti, sicer je vprašljiva njegova strokovnost," je še dejal za Večer.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 14
  • Dusan12 09:08 24.maj 2022.

    Pa še res je.

  • Avatar Leon
    Leon 07:21 24.maj 2022.

    KRIVOSODJE je problem . Najvišji sodni organ je politično izbran . Poglejte Ustavne sodnike ?

  • Avatar luckyss
    luckyss 19:58 23.maj 2022.

    Še en primitiven nastopač, ki bi že zdavnaj moral biti spet za rešetkami skupaj z bando okrog sebe...Narisane ovce mu ne bi dal na čuvanje, kretenu...