Slovenija
38 ogledov

Dvojno število potnikov

K oživljanju mestnega potniškega prometa bi pripomogle tudi spremembe navad Kran Žurnal24 main
Iz gorenjske izdaje Žurnala24: Kranj. Znižanje cen vozovnic povečalo zanimanje za mestne avtobuse.

Število uporabnikov mestnih avtobusov v Kranju se je več kot podvojilo, ugotavljata vodstvo občine in prevoznik Alpetour. Po mnenju obeh je k temu bistveno pripomogla lanska pocenitev vozovnic. Razlogi za veselje so, vendar pa tako občinska uprava kot Alpetour ugotavljata, da bodo spremembe še potrebne.

             1
evro stane dnevna vozovnica kranjskega mestnega potniškega prometa.

Kranjska mestna uprava je zadovoljna, da je ugodna cena vplivala na povečanje števila potnikov na mestnih avtobusih. "Število se je podvojilo; s 50 tisoč se je povzpelo na sto tisoč in se še povečuje," je zapisala. Tudi letos bo za subvencioniranje mestnega potniškega prometa prispevala skoraj pol milijona evrov, že februarja pa z Alpetourjem načrtuje sestanek, na katerem bo tekla beseda o nadaljnjih spremembah. Prav veliko pri mestni upravi za zdaj niso želeli povedati, zagotovili so le, da se cena dnevne vozovnice ne bo spremenila. Možno pa je, da se bosta spremenili ceni mesečne in letne vozovnice.

Tudi za čistejše okolje
"Sprememba cen mestnega prometa je prav gotovo korak v pravo smer," se strinja direktorica Alpetourja Ivanka Zupančič Gaber, vendar dodaja, da se je povečalo zlasti število letnih vozovnic, “s čimer ne moremo biti povsem zadovoljni”.

Strinja se tudi se tem, da je za nadaljnjo rast števila potnikov potrebno dvigovanje standarda, prepričana pa je, da bodo prav tako potrebne spremembe navad občanov – spoznanje, da lahko z uporabo javnih prevoznih sredstev prispevajo k čistejšemu okolju.

Selitev v Škofji Loki
Medtem ko je projekt prenove kranjskega mestnega potniškega prometa še v fazi osnutka, je že znano, da bo Alpetour v Škofji Loki še letos preselil parkirišče avtobusov. Namesto v vojašnici bodo po novem domovali v novi industrijski coni na Trati. Projekt je vreden 800 tisoč evrov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.