Slovenija
2108 ogledov

Dvojno uveljavljali stroške, denar bo treba vrniti

dokumenti Shutterstock
Ob prejemu dokumentacije 3. zahtevka za izplačilo Turistično gostinski zbornici Slovenije je gospodarsko ministrstvo zaznalo sum nepravilnosti pri izvajanju projekta.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) je izdalo Končno poročilo o preverjanju izvajanje 2. faze projekta SRIPT. Poročilo ugotavlja nepravilnosti Turistično gostinske zbornice Slovenije (TGZS) pri izvajanju projekta.

Na ministrstvu so ob prejemu dokumentacije 3. zahtevka za izplačilo Turistično gostinski zbornici Slovenije, v okviru 2. faze projekta SRIPT, zaznali sum nepravilnosti pri izvajanju projekta. V okviru izvedene kontrole so zaznali dvojno uveljavljanje stroškov ter nepravilnosti na področju najemanja in izplačil zunanjim izvajalcem, kjer TGZS ni uspela izkazati revizijske sledi. Obstaja tudi sum, da so bili nekateri dokumenti v zadevi ponarejeni oziroma da niso pristni, so na ministrstvu zapisali v sporočilu za javnost.

"Nadzor s strani MGRT je bil skladno s poslovno prakso izveden na vzorcu izplačil. Zaradi teže ugotovljenih nepravilnosti bo MGRT v nadaljnjem postopku preverilo vsak do sedaj uveljavljani račun TGZS, torej celotno 2. fazo projekta SRIPT. Na ta način bo MGRT določilo višino glavnice, ki jo bo morala TGZS, skupaj z zamudnimi obrestmi, vrniti MGRT. Ta postopek, v katerem bo znana višina dolžnih vračil, bo zaključen najkasneje v roku 3 mesecev," so še zapisali.

Na ministrstvu zagotavljajo, da kljub ugotovljenim nepravilnostim podpirajo nadaljnji razvoj trajnostnega turizma, ki je za Slovenijo strateškega pomena in predstavlja močno komparativno prednost ter razvojno nišo Slovenije. "Pri tem pa je ključnega pomena, da se nepravilnosti odpravijo in se nemudoma zagotovi skladnost izvajanja projekta z nacionalno in EU zakonodajo ter pogodbo o financiranju SRIPT," pravijo.

Aleksandra Pivec 35 tisoč evrov honorarja Slovenija Ministrica Aleksandra Pivec na zagovor

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.