Slovenija
14 ogledov

Dvom v izbrane gradbenike

Dars Trojane predor BOBO Žurnal24 main
Nadzorni svet Darsa je upravo družbe pozval, naj preveri, ali bo izbrani ponudnik za gradnjo predora Markovec sposoben to izpeljati.

Dolgotrajno iskanje izvajalcev za gradnjo predora na hitri cesti Koper–Izola se znova odmika, saj so nadzorniki podvomili, ali bo izbran ponudnik za ceno na svojem predračunu dejansko sposoben zgraditi predor. Zato so upravi naložili, naj to preveri z neodvisno strokovno revizijo.

Čeprav Dars uradno ni razkril izbranega izvajalca, je v javnosti zaokrožil podatek, da gre za konzorcij Cestnega podjetja Maribor (CPM) in avstrijskega gradbinca Alpine Bau, ki sta ponudila najnižjo ceno 64,5 milijona evrov.

Poleg njih so se za gradnjo predora prijavili tudi Avstrijski Strabag z Gradbenim podjetjem Grosuplje (92,7 milijona evrov), družba Riko z družbo Konstruktor inženiring iz Splita (88,8 milijona evrov) ter SCT s Primorjem (81,9 milijona evrov).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.